Acasă Auto-Moto Noul Audi A8 Hybrid se lansează în mai de la 77.700 de...

Noul Audi A8 Hybrid se lansează în mai de la 77.700 de euro

486
0

Audi A8 HybridA treia limuzină germană cu motor hibrid va fi disponibilă pe actualul A8. Noua versiune va fi comercializată din luna mai în Europa. Modelul A8 Hybrid dezvoltă 245 cai putere și consumă 6,3 litri.
Audi face paşi mărunţi, dar siguri în ceea ce priveşte creşterea numărului de automobile cu propulsie alternativă. Gama producătorului german va fi extinsă în primăvara acestui cu un al treilea exponent. Noul A8 Hybrid va fi disponibil în Europa începând din luna mai şi se recomandă ca cea mai economică şi ieftină limuzină premium din lume dotată cu un tren de rulare benzină-electric.
Versiunea hibridă A8 va avea pe piaţa germană un preț de bază de 77.700 de euro. Audi va oferi şi un model cu ampatament mărit denumit A8 L Hybrid, ce are ca public ţintă clienţii din China şi SUA. Tariful de listă este fixat la 85.400 de euro.
Sub capota vârfului de gamă Audi se află acelaşi propulsor utilizat de Q5 Hybrid şi A6 Hybrid, un tandem format din unitatea turbo pe benzină şi injecție directă 2.0 TFSI de 211 cai putere şi un motor electric ce produce 54 de cai putere. Cumulate, valorile celor două sisteme de propulsie generează 245 cai putere şi un cuplu maxim de 480 Nm.
A8 Hybrid este capabil să ruleze în modul electric pe distanţe foarte scurte, de până la 3 km, emisiile fiind zero în acest caz. Sursa de energie a motorului electric este un set compact de baterii litiu-ion cu o putere de 1.33 kWh. În materie de consum, limuzina germană nu va redefini standardul din segmentul superior. Audi afirmă că luxosul model se va mulţumi cu 6,3 litri la 100 km, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi de 147 g/km. Din acest motiv noul A8 Hybrid, ce îi are ca rivali pe BMW Seria 7 Active Hybride, Lexus LS 600h și Mercedes S 400 Hybrid,  va deveni la momentul lansării cel mai eficient model de lux cu propulsie benzină-electric.
Performanţele se explică atât prin faptul că limuzina dispune de o structură din aluminiu uşoară cu o greutate de 231 kg, o masă de numai 1,9 tone şi un sistem hibrid compact şi ușor, ce cântăreşte doar 130 de kilograme.
În plus, A8 Hybrid este echipat cu o versiune revizuită a transmisiei Tiptronic cu 8 trepte, optimizată pentru un consum cât mai mic.

Sursa: www.autopassione.ro