Acasă Politica ”Noi, primarii PSD, suntem copiii vitregi ai României! Parcă suntem ciumaţi. E...

”Noi, primarii PSD, suntem copiii vitregi ai României! Parcă suntem ciumaţi. E bătaie de joc la adresa comunităţilor noastre!”

723
0

Lista publicată săptămâna trecută cu localităţile care primesc bani, pe final de an, din fondul de rezervă bugetară a stârnit nemulţumirea primarilor care au fost uitaţi de Guvern. Printre cei dezamăgiţi de deciziile guvernanţilor se numără şi primarul Toma Peştereanu, din Costeşti.

”S-a dat o hotărâre de Guvern favorabilă doar primăriilor liberale. Nu pentru toate, ci doar pentru cele care au avut rezultate bune pentru PNL la alegerile parlamentare. Ceilalţi au fost bătuţi cu bâta la fund. Noi, primarii PSD, suntem copiii vitregi ai României. Parcă suntem ciumaţi! E bătaie de joc la adresa comunităţilor noastre! Prietenul meu de la Stoeneşti, Freddy, spunea că preşedintele CJV, Costi Rădulescu, trebuie să fie tată pentru 89 de localităţi din Vâlcea! El să fie tată pentru toţi, iar Guvernul PNL să fie tată doar pentru unii!? Dezamăgirea e mare. Credeam că după alegerile acestea se încearcă o echilibrare şi nu vor mai fi răutăţi aşa mari de natură politică. Mi-e lehamite! E strigător la cer. Politica asta de a pedepsi comunităţile de altă «culoare» este una proastă, sfidătoare, păguboasă, care îndârjeşte. Sunt primării care au câte 15-20 de miliarde lei vechi în cont şi tot ele primesc bani. Dacă şi-ar fi îndreptat atenţia şi către noi direcţionam banii către persoanele cu handicap, unde mai avem restanţe pe două luni. Am virat acum pe două luni şi mai avem pe octombrie şi noiembrie. Oamenii cred că suntem noi de rea voinţă şi nu vrem să le dăm banii. Asta e o altă decizie proastă. Înainte susţineau autorităţile locale 10% şi restul Statul român. Acum spune că dacă ai posibilitatea să susţii aceste cheltuieli cu 50%. Dar nu-ţi impune. Noi de unde să dăm banii aceştia? Nimeni nu vrea să fie bolnav. Oamenii au nevoie de alimente, de medicamente, sunt persoane care stau la pat. Ar fi trebuit ca banii pentru persoanele cu handicap să fie viraţi precum pensia, direct beneficiarilor, prin cupon. Ne-au învrăjbit şi pe noi cu lumea, că oamenii nu ştiu că avem de unde să le dăm”, a declarat Toma Peştereanu.