Acasă Liga III ”Nimeni nu ne dădea speranţe după meciul tur. Eu şi jucătorii am...

”Nimeni nu ne dădea speranţe după meciul tur. Eu şi jucătorii am vorbit în vestiar şi am fost convinşi că putem întoarce rezultatul de la Curtişoara”

561
0
Vasile Ilinca a cunoscut sâmbătă, pentru prima dată, bucuria unei promovări în Liga a III-a, ca antrenor. A ratat-o de două ori înainte, cu Flacăra Horezu. La finalul întâlnirii dintre Cozia Călimăneşti şi Oltul Curtişoara, acesta a spus care au fost gândurile sale şi ale elevilor săi după înfrângerea din tur şi ce a stat la baza succesului din retur.

”Nimeni nu ne mai dădea speranţe, şanse, după înfrângerea din tur. În vestiar, eu şi cu jucătorii am vorbit şi am crezut cu toţii că putem să întoarcem rezultatul de la Curtişoara. Eram convinşi că avem capacitatea aceasta, că nu s-a terminat. Poate că a fost mai frumos aşa, cu emoţii, cu toate problemele pe care le-am avut, prin faptul că totul a fost decis in-extremis, la 11 metri. Am avut probleme mari cu lotul. Poate dacă nu primea roşu Lexu` roşu, câştigam în 90 de minute. Am jucat cu două vârfuri. Aşa jucam oricum, indiferent de lot. Nu m-am gândit la schimbarea portarului, înainte de 11 metri. Poate mai făceam una în teren, dacă aveam posibilitatea. Moldoveanu a încercat să forţeze, dar a resimţit dureri. Bine că a putut juca Marinaş. A făcut-o bine, cât a stat pe teren. Am dat două goluri rapid, în debutul ambelor reprize şi jucând cu două vârfuri am putut să facem pressing agresiv. Adversarii nu au mai putut să joace, să construiască. E foarte greu în zona centrală să joci doi contra doi. Nu mai au timp să dubleze fundaşii. Cred că asta a făcut diferenţa. Și determinarea băieţilor. Toţi au făcut un efort fantastic. Am avut emoţii şi cu Sîrbu, când a intrat Ambulanţa. Dacă nu mai putea continua, se complica situaţia pentru noi.

Ce urmează pentru Călimăneşti? ”După 30 de ani, Călimăneşti are din nou echipă în Liga a III-a. Acum autorităţile decid ce va fi în continuare, domnul primar, domnul Vasile. Pentru mine, e prima dată când trăiesc sentimentul acesta ca antrenor, de promovare cu o echipă în Liga a III-a, dar ca jucător am prins multe meciuri importante. E o mare bucurie, mai ales după rezultatul acela, din tur, când cei mai mulţi credeau că e totul pierdut. Băieţii vor avea două săptămâni de vacanţă, apoi vedem cum ne organizăm, ce lot vom avea la dispoziţie. Va fi o problemă cu juniorii. Avem nevoie de 6”, a mai declarat Vasile Ilinca, unul dintre principalii artizani ai succesului, la Călimăneşti.