Nicoleta Safta şi Lăcrămioara Stan au ratat podiumul, alături de reprezentativa de tineret a României, la Europenele din Danemarca

  126
  0

  safta nicoleta oltchim* formaţia pregătită de Seviştean Popa a terminat turneul final Under 19 pe locul 5

  Echipa naţională de tineret a României a terminat Campionatul European Under 19 în afara podiumului, pe locul 5. La turneul final din Danemarca reprezentativa ţării noastre a înregistrat cinci victorii şi doar două înfrângeri. În grupele preliminare, echipa antrenată de şeful Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă, de la Rm. Vâlcea, Seviştean Popa, a învins Portugalia şi Slovacia, dar a pierdut în faţa Norvegiei. În runda intermediară, România a câştigat în faţa Franţei (scor 27-20), dar nu a făcut faţă reprezentativei Rusiei (care s-a impus cu scorul de 28-24) şi astfel a ratat şansa de a lupta pentru medalii. În lupta pentru locurile 5-8, reprezentativei ţării noastre i s-a opus mai întâi Suedia, de care „tricolorele” au trecut la pas (scor 30-24), iar duminică, 11 august, în ultima zi a competiţiei din Danemarca, România a depăşit selecţionata Olandei (scor 31-26) şi astfel a terminat Campionatul European pe locul 5.

  lacramioara stan oltchimÎn faţa acesteia, în clasament, s-a regăsit Norvegia, care a pierdut clar finala mică a competiţiei, cu Danemarca (scor 33-22 pentru selecţionata ţării gazdă). Finala Campionatului European de Tineret a fost disputată de Rusia (una dintre cele două formaţii care au învins România la Europenele de tineret) şi Ungaria.

  Trofeul a ajuns în cele din urmă la rusoaice, care s-au impus în faţa maghiarelor cu scorul de 36-28. În ceea ce priveşte reprezentativa României, de menţionat ar mai fi că pentru aceasta, în Danemarca, au jucat şi două foste handbaliste ale Oltchim-ului. Este vorba despre pivotul Nicoleta Safta, jucătoare formată la CS Chimia de Nicoleta Lazăr, care acum va evolua pentru Dunărea Brăila, dar şi despre portarul Lăcrămioara Stan, vândută de Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă tot Dunărei Brăila, o formaţie de primă ligă din România. (S.S.)