Nicolae Concioiu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar la Guşoeni

concioiu nicolae* principalul proiect din următorul stagiu îl reprezintă introducerea reţelelor de apă, canalizare şi gaze naturale

La începutul acestei săptămâni, primarul din Guşoeni şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. Cu această ocazie, Nicolae Concioiu a amintit şi câteva dintre obiectivele pe care şi le-a propus pentru următorii ani. Proiectul privind introducerea reţelelor de apă şi canalizare în Guşoeni este cel mai important. „Conducerea ADI Apa Vâlcea a ajuns la concluzia că putem să implementăm proiectul pentru apă şi canalizare în Guşoeni prin includerea într-un cluster, ce presupune crearea unei staţii de epurare comună cu alte două localităţi, Creţeni şi Suteşti, iar staţia de epurare să fie undeva la Drăgăşani. Aceasta este soluţia.

Aşa se justifică şi costul execuţiei, care, pentru apă, are un plafon maximal de 1000 de euro pe locuitor, iar pentru canalizare, nu trebuie să depăşească 2000 de euro pe locuitor. Deja s-au refăcut măsurătorile, proiectele vechi au fost actualizate. Suntem în faza de finalizare a documentaţiei. Săptămâna aceasta vom da o hotărâre de Consiliu Local privind delegarea serviciului de apă şi canal către ADI Apa. Sunt destul de încrezător în acest proiect, pentru că este unul cu finanţare europeană, pentru care sumele au fost deja alocate. În Guşoeni vom avea în total vreo 20 de kilometri de reţea de apă şi canal. Amândouă vor merge în paralel, în toate satele, mai puţin în unele cătune, mai izolate, unde vom găsi o soluţie pe plan local. Imediat după alegeri va fi demarat efectiv acest proiect”, a anunţat Nicolae Concioiu. În următorii patru ani, acesta are în plan şi introducerea reţelei de gaze naturale. „Sunt foarte multe persoane în localitate care au fost sau sunt plecate în străinătate, care şi-au modernizat gospodăriile şi vor să aibă toate condiţiile. Şi noi vrem acelaşi lucru. Astfel, pe lângă reţelele de apă şi canalizare, vrem să introducem şi gazele naturale la Guşoeni. Avem un proiect depus la Ministerul Energiei şi aşteptăm ca acesta să fie licitat, după care constructorul să se apuce de treabă. Toate costurile vor fi suportate de Ministerul Energiei. Noi nu punem nici un leu. Vrem, astfel, să creştem confortul şi calitatea vieţii la Guşoeni. Ne dorim să realizăm acest proiect în paralel cu cel pentru apă şi canalizare, iar apoi să putem trece la următoarea fază, de comună europeană, în care să ne gândim la o amenajare stradală, cu trotuare, poduri, şanţuri, scuar pentru flori. E un vis la care lucrez şi sper ca în mandatul următor să devină realitate”, a mai spus primarul din Guşoeni. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button