Acasă Administratie Nicolae Concioiu a semnat contractul de finanţare pe PNRR pentru amenajarea a...

Nicolae Concioiu a semnat contractul de finanţare pe PNRR pentru amenajarea a şase locuinţe pentru specialişti la Guşoeni

573
0

În 2022, primarul Nicolae Concioiu a primit mai multe veşti bune. I s-au aprobat o parte din proiectele de investiţii depuse pe diverse programe. Între timp, pe PNRR a semnat şi contractul de finanţare. Astfel, va fi ridicat un bloc la Guşoeni, în care vor fi amenajate şase locuinţe, cu toate utilităţile, pentru specialişti, respectiv cadre didactice, personal medical şi nu numai. Valoarea investiţiei este de 2,2 milioane lei. Construcţia va fi realizată pe structură din lemn. Va avea eficienţă energetică maximă. Are ca termen de execuţie 40 de luni.
În privinţa proiectului pe Anghel Saligny, autorităţile locale au fost nevoite să-l regândească, în condiţiile în care Ministerul Dezvoltării a aprobat o finanţare de 18 milioane lei pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare în Guşoeni, adică jumătate din cât a fost solicitat. Indicatorii tehnico-economici au fost refăcuţi. Apa şi canalizarea vor funcţiona, într-o primă fază, pe un sector de 8 kilometri lungime, în zona satelor Guşoianca, Burdăleşti, Guşoeni, Spîrleni şi Măgureni.
În altă ordine de idei, Primăria Guşoeni mai are proiecte şi pe AFM. Unul dintre ele vizează reabilitarea spaţiului administrativ de lângă căminul cultural. Se lucrează la proiectarea investiţiei.