Acasă Diverse Naţionala de handbal feminin a României va înfrunta Ungaria, în sferturile Mondialului...

Naţionala de handbal feminin a României va înfrunta Ungaria, în sferturile Mondialului de tineret

125
0

* meciul cu reprezentativa ţării gazdă a turneului final va avea loc în această seară, de la ora 19.30

România şi-a respectat statutul de favorită în meciul pe care l-a disputat marţi seară, în compania Croaţiei, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de tineret, care se desfăşoară în perioada 1-15 iulie, în oraşul Debrecen (Ungaria). Jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici şi Grigore Albici s-au impus cu scorul de 28-25 (după 18-12, la pauză). Tricolorele au repetat astfel succesul din preliminarii, când le-au învins mult mai clar pe handbalistele din spaţiul ex-iugoslav, cu 33-25, în turneul de calificare de la Cluj-Napoca.
În duelul de aseară, de la turneul final, cele mai multe goluri pentru formaţia noastră au fost înscrise de Sorina Tîrcă (de la Corona Braşov) – 8. Pe locul secund în topul marcatoarelor echipei noastre s-a clasat chiar extrema dreaptă de la HCM Rm. Vâlcea, Alexandra Badea, cu 7 goluri, care a evoluat nu mai puţin de 58,20 de minute pe teren.
Graţie victoriei din confruntarea cu Croaţia, naţionala Under 20 a României a acces în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, în care va avea parte de un adversar infernal, dar şi de o atmosferă incendiară, deoarece va înfrunta chiar reprezentantiva ţării gazdă a turneului final, Ungaria. Meciul va avea avea loc în această seară, de la ora 19.30. În aceeaşi fază a competiţiei se vor mai disputa partidele Rusia – Olanda (ora 19.30), Norvegia – Franţa (ora 21.45) şi Coreea de Sud – Danemarca (ora 21.45). (N.C.)