Acasă Liga 6 Nașul și cu finul au făcut spectacol la primul meci oficial de...

Nașul și cu finul au făcut spectacol la primul meci oficial de seniori pe stadionul Dumitru Corneș, din Dăești! Primarul Popolan, gol de kinogramă, din lovitură liberă

1409
0

Duminică, 17 octombrie, s-a disputat primul meci oficial de seniori pe noul stadion din Dăești, din Valea Albă, care poartă denumirea Dumitru Corneș. Oltul, din localitate, a dat piept cu Forestierul Romani. Ca de obicei în duelurile dintre cele două, a fost spectacol. S-au marcat opt goluri. Gazdele s-au impus cu scorul de 6-2 și au revenit în lupta pentru primul loc, chiar dacă le-a lipsit un jucător important, Mitică Dobrin, care încă se resimte după o accidentare suferită în acest debut de sezon. Deschiderea scorului s-a produs rapid. Golgheterul formației din Dăești, ”Bebe” Tănase, a profitat de faptul că mingea s-a oprit în baltă și l-a păcălit pe portarul advers și și-a adus echipa în avantaj. A urmat o perioadă mai bună pentru Romani, care a și egalat în minutul 20. Cîrstoiu respinsese balonul în primă fază, la pătrunderea lui Tolbașu, însă Brutaru a venit din spate și a împins balonul în plasă: 1-1. În minutul 30, pasa genială a lui Cristi Ciobanu a făcut diferența. ”Ciobi”a găsit o breșă printre adversari și l-a lăsat cu ”jokerul” pe liber pe Bebe Tănase, care a făcut stop pe piept, apoi a trimis mingea din prima peste portar: 2-1. Cu cinci minute înainte de pauză, același Tănase a realizat hattrick-ul. Finul primarului George Popolan a plecat de la limita off-side-lui și l-a învins pentru a treia oară pe Cătălin Sima: 3-1. În minutul 56, nașul golgheterului de la Dăești, primarul George Popolan, a înscris cel mai frumos gol al meciului. A executat impecabil o lovitură liberă obținută la limita suprafeței de pedeapsă. Mingea s-a dus în transversală, apoi dincolo de linia porții: 4-1. Imediat după această reușită a și părăsit terenul. Schimbarea a fost inspirată. Noul intrat, Tololoancă, a marcat de două ori pe final, ambele reușite în urma unor faze fixe, cornere, executate la a doua bară. Din tabăra celor de la Romani a mai punctat Tolbașu.

Partida s-a terminat, așadar, la scorul de 6-2 pentru Oltul Dăești. Primarul George Popolan a dedicat reușita sa și victoria echipei fostului contabil al Primăriei Dăești și fotbalist în loturile superioare, Mitică Corneș, un om de calitate, apreciat de comunitate, care s-a stins din viață vremelnic.

Mai merită precizat și faptul că pentru Dăești au jucat ambii frați Stelian. Jean, în prima parte, iar Mihai, pe final, înlocuindu-se unul pe celălalt.

Președintele Forestierului, Mitică Drăgănescu, nu a fost supărat la final, pentru înfrângere. ”Nu retrogradăm, nici nu promovăm. Ne bucurăm de fotbal. S-au marcat multe goluri, a fost un joc frumos, nu avem de ce să fim supărați. Băieții au jucat pe un teren bun, am avut condiții excelente, am fost bine primiți, ca de obicei. Sunt prietenii noștri cei de la Dăești. De fiecare dată, și când venim noi aici, și când vin ei la noi, mergem împreună la masă, indiferent de rezultat. E o normalitate, cred. La acest nivel se joacă fotbal de plăcere. Important este să menținem fenomenul fotbalistic în viață”, a spus conducătorul de la Romani.