Acasă Liga III ”Am muncit un sezon întreg ca să ajungem aici! Suntem motivaţi să...

”Am muncit un sezon întreg ca să ajungem aici! Suntem motivaţi să facem şi următorul pas”

548
0

Vasile Ilinca, antrenorul echipei din Călimăneşti, a disputat două baraje pentru promovare cu Flacăra Horezu. Nu a reuşit să facă pasul în Liga a III-a. Speră ca acest lucru să se întâmple acum, cu Călimăneşti. Alexandru Ştefan şi colegii săi sunt pregătiţi pentru duelul cu Curtişoara.
”După meciul cu Sparta, din semifinalele Cupei, am făcut doar antrenamente, în ritmul obişnuit din campionat, câte trei pe săptămână. Cu excepţia lui Ileana, care a plecat, ceilalţi jucători sunt valizi. Mai sunt probleme medicale, dar nu serioase. Băieţii sunt montaţi. Am muncit un sezon întreg ca să ajungem aici. Normal că ne dorim şi suntem motivaţi să facem şi următorul pas. Sunt meciuri de baraj, bineînţeles că nu va fi uşor. Au un lot bun cei de la Curtişoara, dar pornim cu şanse egale. Îmi doresc de la băieţi să fie concentraţi pe joc, să respecte ce am pregătit, să dea totul pe teren, până la ultima picătură de energie, să nu avem motive să ne reproşăm ceva la final. Totul depinde de noi”, a declarat Vasile Ilinca, antrenorul campioanei Vâlcii.
Cozia va beneficia şi de sprijinul propriilor suporteri la Curtişoara. Autorităţile din Călimăneşti pun la dispoziţie un autocar şi un microbuz pentru cei care vor să susţină echipa în drumul către Liga a III-a. Cu siguranţă, vor merge la Curtişoara sâmbătă, pentru partida din tur, şi alţi microbişti vâlceni, cu mijloace proprii de transport. Cozia e în faţa marii provocări. Nu a mai existat o echipă de Liga a III-a în staţiune de pe timpul lui Ceauşescu. În 85`-86`, Dacia Service a jucat la Călimăneşti. Şi Chimistul s-a mutat, pentru o perioadă, acolo. S-a mai reuşit o promovare în urmă cu 22 de ani, cu Pintilie pe bancă. Sponsorul echipei de atunci nu a mers mai departe şi a vândut locul în Divizia C echipei CFR Caromet Caransebeş.
Campioana Vâlcii a înfruntat, ultima dată, campioana Oltului la barajul pentru promovarea în Liga a III-a în 2017. Atunci, Dăeşti a pierdut duelul cu AS Milcov (0-0, la Fedeleşoiu şi 2-0 la Slatina).