Acasă Politica Momentul bilanţului, la jumătatea mandatului: multe dintre legile promovate de senatorul Claudia...

Momentul bilanţului, la jumătatea mandatului: multe dintre legile promovate de senatorul Claudia Banu, gândite să sprijine persoanele vulnerabile

111
0

Pentru că au trecut 2 ani din mandatul său de senator al României, Claudia Banu a făcut un bilanţ al activităţii sale. Pe lângă întrebări, interpelări la ministere, declarații politice, vizite în tot judeţul şi alte acţiuni specifice, reprezentanta PNL a contribuit la elaborarea a peste cincizeci de propuneri legislative, din care 19 sunt deja promulgate ca legi. Altele se află în procesul legislativ și, cu siguranţă, vor fi promovate cu succes.

Unul dintre proiectele devenite legi, la care senatorul Claudia Banu ţine foarte mult, este cel care prevede imprescriptibilitatea răspunderii penale pentru infracțiuni precum sclavia, traficul de persoane, de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală și tortura. „Am lucrat şi la legile care îmbunătățesc interacțiunea cetățeanului cu instituțiile publice, cum ar fi eliminarea “dosarului cu șină”, eliberarea cazierului judiciar şi în formă electronică. De asemenea, în Comisia juridică, alături de alţi colegi, am reuşit să promovez cu succes ideea ca supraviețuitorii de cancer să aibă dreptul de a încheia contracte de asigurare fără a fi obligaţi să furnizeze date despre afecțiunile oncologice. Am venit și în sprijinul celor care suferă de astfel de afecțiuni, oferind posibilitatea unui însoțitor să beneficieze de indemnizație și concediu plătit, pe perioada de îngrijire a pacientului. În tot acest timp, am adus în Parlamentul României şi tematica egalității de șanse, drepturile femeilor, ale copiilor și, alături de colegi, am adoptat noi prevederi care combat violența domestică și agresiunile asupra minorilor”, a sintetizat senatorul Claudia Banu. Pentru reprezentanta PNL, şi promovarea județului Vâlcea a fost şi este o prioritate. Deşi face politică de puţin timp şi au trecut doar 2 ani de când activează în Parlament, a participat la sute de acţiuni în teritoriu şi a făcut lobby pentru Vâlcea, de fiecare dată când a avut ocazia, atât la Bucureşti, cât şi în cadrul vizitelor oficiale din afara ţării. „Fiecare eveniment, fiecare acțiune la care am luat parte am comunicat-o public, atât pe rețele sociale, cât și în mass media. Am promovat turismul, sărbătorile și orice a ținut de specificul nostru local, pentru că am fost și voi fi mereu mândră că sunt vâlceancă. Ca și până acum, rămân la fel de deschisă dialogului și consultării. Dacă aveți întrebări sau propuneri, îmi puteți scrie pe adresa senator.banuclaudia@gmail.com sau pe butonul de mesaj din postare. De asemenea, vă invit să ne vedem la cabinetul parlamentar situat pe strada Carol I nr 30, bl. D6, parter din Râmnicu Vâlcea. În continuare, vă asigur, că voi comunica aici, pe această pagină, toate activitățile și demersurile pe care le fac în calitate de senator, la fel ca până acum”, a mai transmis senatorul Claudia Banu.