Diverse

Mokat, Bujor şi Foggea, nerăbdătoare să ajungă la Vâlcea. SCM, cu un lot consolidat la startul noului sezon handbalistic

SCM Rm. Vâlcea a terminat sezonul de Liga Florilor, unul în care nu a participat în cupele europene, pe locul 5. A fost un rezultat sub aşteptările suporterilor, însă obţinut în condiţii speciale, fără aportul unor jucătoare importante. Kovecevic şi Elghaoui au rămas însărcinate, Kelemen, De Jong, Necula s-au accidentat grav, Zschocke, Maidhof au avut şi ele perioade lungi de indisponibilitate. Cu toate că nu a prins ”careul de aşi” şi nici în cupă nu a ajuns departe, echipa de handbal vâlceană va juca iar în Europa. Viitorul sezon handbalistic va fi din nou unul solicitant. Conducerea clubului a încercat să aducă întăriri. Se vor întoarce Asma şi Jovana, dar au mai fost anunţate şi alte noutăţi. Printre noile venite se vor număra: Iryna Mokat, Andreea Bujor şi Julie Foggea. Cu siguranţă vor fi primite călduros de publicul vâlcean. Înainte de începerea unui nou capitol în cariera sportivă, au transmis suporterilor de la poalele Capelei mesaje scurte.
”Mă bucur mult că o să fac parte din familia SCM Rm. Vâlcea şi că am onoarea de a juca la un club de o asemenea tradiţie. De-abia aştept să cunosc întreaga echipă, să ne apucăm de treabă pentru sezonul următor. Sunt nerăbdătoare, de asemenea, să cunosc şi suporterii vâlceni, despre care ştiu foarte bine că sunt mereu trup şi suflet pentru echipă. Hai, Vâlcea!”, a declarat Andreea Bujor, jucătoare care a evoluat ultima dată la HC Zalău.
”Sunt foarte bucuroasă să joc pentru Vâlcea şi nerăbdătoare să vă cunosc. Abia aştept să ne vedem. Pe curând!, a spus şi Iryna Mokat.
Julei Foggea nu are nevoie de nicio prezentare. Este o handbalistă de clasă, cu mare experienţă şi extrem de carismatică. Vine de la Brest, însă a mai jucat în România. A şi cântat în ţara noastră. Cunoaşte limba română şi tradiţiile din ţara noastră. Cu siguranţă nu va avea probleme de acomodare la Vâlcea. A transmis un mesaj în română pentru suporteri: ”Bună, tuturor! Fanilor de la Vâlcea vreau să le spun că mă bucur că o să joc pentru echipa lor în sezonul viitor. Îmi doresc să avem cele mai bune rezultate, în Liga Florilor, sper să fiţi alături de noi şi să avem un sezon intens. Ne vedem în curând!”. În curând înseamnă în câteva săptămâni. SCM se va reuni la mijlocul lunii viitoare. Pregătirea se va face, se pare, pe plan local. Sunt condiţii bune la Vâlcea şi cu siguranţă ”municipalelor” nu le va lipsi nimic aici. Din programul de pregătire vor face parte şi câteva turnee amicale, unul la Vâlcea, altul la Craiova… Vom reveni în scurt timp cu programul definitivat.

Articole Similare

Back to top button