Diverse

Modalităţi de combatere şi exterminare a muştelor, de la PestControl-Bucureşti

Mustele – daunatorul care creeaza cel mai mare disconfort atat in spatii publice cat si private, atat la interior cat si la exterior. Bazaitul enervant si faptul ca se aseaza pe cele mai dezgustatoare suprafete, dar si pericolul bolilor pe care le pot transmite fac din acestea cea mai vanata insecta in tara noastra. Afla mai jos ce masuri poti lua impotriva mustelor si cum pot fi ele exterminate de la specialistii in dezinsectie si deratizare.


Tipuri de muste in Romania si metode de exterminare rapide si eficiente.

Musca domestica (musca domestica)

Este de culoare cenusie, cu patru benzi caracteristice alungite de culoare inchisa pe piept, care sunt paralele cu axa corpului si sunt o caracteristica a speciei. Ouale sunt puse in orice fel de materie organica in descompunere care va fi hrana larvelor, mai ales cand este in gramezi unde descompunerea provoaca o crestere a temperaturii. Temperatura afecteaza semnificativ durata ciclului biologic. In experimentele relevante, timpul necesar pentru evolutia de la un ou la o insecta perfecta este de 44,8 zile la o temperatura de 16C in timp ce la 30 C timpul de eclozare este 10,4 zile. Dieta larvei este direct legata de marimea insectei perfecte si de aceea se observa adesea muste de dimensiuni diferite. Cele mai bune insecte provin din larvele care au la dispozitie multa  hrana. Durata de viata a insectelor perfecte in afara temperaturii depinde de capacitatea de a gasi hrana si variaza de la 7-10 zile la 2 luni in conditii subtropicale.

Unde le intalnim

Musca de casa se gaseste aproape peste tot.

Boli molipsitoare

Musca de casa a fost legata de peste 100 de agenti patogeni, inclusiv salmonella, stafilococul si E. coli. Acesti agenti patogeni pot duce la boli la oameni si animale, cum ar fi febra tifoida, holera si hepatita. Mustele transmit cu usurinta bolile, deoarece se deplaseaza rapid de la depozitele de deseuri la mancarea si ustensilele expuse. De fiecare data cand aterizeaza o musca, depune pe ea mii de germeni. O persoana care poate „inghiti” germeni din alimente care au intrat in contact cu o musca are mai multe sanse de a avea simptome precum diaree, intoxicatii alimentare, meningita si infectii ale fluxului sanguin.

Datorita clasificarii ei ca vector de maladii transmisibile serviciile specializate de dezinsectie si deratizare muste sun obligatorii in toate unitatile alimentare si nu numai. Operatorii economici din intreg lantul de productie al preparatelor alimentare trebuie sa ia masuri  speciale de combatere a mustelor si de asigurare a unui climat curat si sanatos in lantul de productie pentru a se supune directivelor legale si standardelor de igiena ISO 22000 si HACCP.

Firma PestControl-Bucuresti.ro are sediul in Sector 3, Piata Unirii, Bulevardul Corneliu Coposu, Nr 2 tel: (+40) 0765.44.44.22 ; Compania activeaza in domeniul DDD din 2010 si in scurt timp au devenit lideri in cee ce priveste exterminarea mustelor in Bucuresti, Ilfov si nu numai. Ofera orice timp de serviciu de dezinsectie sau deratizare 24/7. Pestcontrol 24/7.

Alte specii de musca

Calai (familia Tabanidae)

Atat masculii, cat si femelele se hranesc cu zaharuri naturale, dar cu diferenta ca femelele se hranesc in plus de la o mare mare varietate de mamifere, cum ar fi cai si vite, reptile, amfibieni, pasari si chiar oameni. Acme feminina este deosebit de activa in timpul zilei si la soare intens. Isi localizeaza „victima” in principal prin vedere, desi mirosul de dioxid de carbon ajuta la localizarea acesteia. Sunt endemice in paduri, mlastini si pajisti si intra rar in case. Aspectul lor este sezonier si pentru climat temperat din primavara pana in vara. Ei sunt responsabili de transmiterea multor boli precum antraxul, tularemia, boala Lyme, boala Surra si lupusul care este cea mai grava boala transmisa la om.

Mustele de fructe (Drosophila spp.)

Numele lor vine de la dimensiunea lor mica si de la faptul ca cresc in fructe si legume aflate in proces de descompunere. Acestea sunt situate in jurul recipientelor cu otet, vin si, in general, acolo unde exista un mediu acid. Culoarea lor este maro deschis, cu burta inchisa si ochi rosii.

Muste de aur (familia Calliphoridae.)

Mustele acestei specii, pe langa faptul ca provoaca disconfort, au si o importanta medicala importanta. Prin larve transmit boli care afecteaza cavitatile tisulare (de obicei in rani) oamenilor si animalelor. Culoarea corpului lor este de obicei albastru metalic irizat sau verde cupru, caruia ii datoreaza caracterizarea lor ca muste de aur. Cele mai multe specii ale acestei muste cresc pe corpurile animalelor moarte, fecale de animale, vegetatie putrezita si asternut.

Muste de carne (familia Sarcophagidae)

Aceste muste se gasesc peste tot in lume si sunt de obicei mari, paroase, non-irizate pana la gri. Adultii lasa larve si nu oua in alimente in descompunere, fecale, rani, dar in principal in cadavre, deoarece sunt carnivore. Acestea provoaca muschi care afecteaza diferite parti ale corpului in functie de punctul de atac precum ochii, pielea, cavitatea nazofaringiana, tractul intestinal etc.

(Psychodidae)

Corpul si aripile lor sunt paroase. Culoarea lor este de la galben pal pana la maro-gri, in functie de specie. Majoritatea speciilor nu pot inmuia pielea oamenilor si a animalelor, totusi exista specii ale caror femele suge sangele oamenilor si animalelor in principal noaptea. Ele cresc pe peretii fantanilor si in locurile unde sunt colectate apele uzate. Le place umezeala si larvele lor se hranesc cu excremente organice. Foarte des, problema este denumita „mustele negre” care se gasesc in principal in baie sau in bucatarii si zonele de procesare a alimentelor din cauza umiditatii ridicate si a alimentelor din belsug.

Igiena – Masuri de protectie

Populatiile de muste cresc de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei, deoarece ciclul lor biologic creste la temperaturi ridicate si conditii de umiditate ridicata. Pentru a preveni intrarea lor in spatiul dvs., ar trebui sa ingreunati accesul la ele prin utilizarea unei plase sau prin inchiderea ferestrelor. In plus, trebuie verificate posibilele lor puncte de intrare.

Recipientele de gunoi ar trebui sa fie inchise bine si de multe ori golite , se pastreaza curatenia impecabila si igiena (contoare, chiuveta, toate suprafetele) si sa nu paraseasca alimente expuse , dar pastrate in recipiente inchise bine. Alte puncte importante care trebuie subliniate sunt urmatoarele:  Controlul umiditatii care inseamna verificarea instalatiilor pentru scurgeri si verificarea curgerii si scurgerii adecvate a apei si a deseurilor pentru a nu se forma colectari de apa. Zonele exterioare, zonele pentru animalele de companie si animalele de companie trebuie pastrate curate.

Modalitati de a combatere a mustelor

Utilizarea capcanei electrice cu emisie de radiatii UV cu suprafata lipicioasa in spatii profesionale.

Utilizarea dispozitivelor de respingere a insectelor in zonele profesionale.

Metode ecologice precum capcane cu feromoni, suprafete lipicioase sau capcane care contin elemente atractive (zahar, sucuri, carne)

Capcane pentru muste : utilizate in cazuri de infestare medie spre mare. Sunt amplasate la o distanta de aproximativ 10 metri de punctul pe care vrem sa il protejam. In interiorul capcanei se creeaza un mediu atractiv pentru insectele feminine, de unde intra si apoi nu pot iesi. Acestea trebuie asezate la nivelul ochilor si intr-un loc unde soarele le va vedea.

Utilizarea momelilor insecticide : pe suprafete se aplica insecticide gata de utilizare sau preparate sub forma de pulbere, care se dizolva in apa. Aceasta metoda nu este potrivita pentru restaurantele de interior si zonele de preparare a alimentelor, deoarece exista riscul ca insectele moarte dupa caderea lor sa contamineze alimentele si produsele destinate consumului.

Pulverizari reziduale  cu preparate insecticide pe suprafetele unde mustele se odihnesc si isi cauta hrana, dar si pe cuiburi. Utilizarea insecticidelor chimice in case si intreprinderi nu asigura 100% succes si ar trebui sa fie intotdeauna combinata cu respectarea masurilor de igiena si in spatiile comerciale si, eventual, cu utilizarea de capcane electrice pentru insecte sau dispozitive de respingere a insectelor. Mustele sunt foarte rezistente la substante chimice si, in plus, deoarece insectele zburatoare sunt mai greu sa vina in contact cu o suprafata pulverizata in comparatie cu insectele plimbatoare. Servicile de dezinsectie trebuie efectuata de personal tehnic instruit corespunzator, care cunoaste punctele critice de control al daunatorilor.

Cine suntem si cum ajungi la noi

Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL ( Servicii de deratizare ) Adresă: Strada Vigoniei 6, București 040341 – Telefon: 0765 444 422

<iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m28!1m12!1m3!1d45602.73351564553!2d26.078368905371192!3d44.40913983884381!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!4m13!3e6!4m5!1s0x40b1ff41d87a10c7%3A0x73b453ca9ceb9e1f!2sPCE%20-%20PestControl%20Expert%2C%20Strada%20Costache%20Marinescu%2C%20Bucure%C8%99ti!3m2!1d44.452484999999996!2d26.0672549!4m5!1s0x40b1fe3235f00001%3A0xf1fad2dc4e4dffc9!2sDezinsectie%2C%20Deratizare%20si%20Dezinfectie%20SRL%2C%20Strada%20Vigoniei%206%2C%20Bucure%C8%99ti%20040341!3m2!1d44.384575999999996!2d26.088586!5e0!3m2!1sro!2sro!4v1635166643550!5m2!1sro!2sro” width=”400″ height=”300″ style=”border:0;” allowfullscreen=”” loading=”lazy”></iframe>

Articole Similare

Back to top button