Acasă Editorial Moartea unui fotbalist – Ciprian Strîmbeanu

Moartea unui fotbalist – Ciprian Strîmbeanu

713
1

De-a lungul timpului în fotbalul romanesc au fost multe drame întâmplate pe terenul de fotbal sau tragedii cauzate de accidente auto.
Cele mai importante drame au fost moartea lui Constantin Tabarcea în 1963 pe terenul de fotbal, moartea lui Mişa Klein în 1992 la antrenamentul lui Bayer Uerdingen, moartea lui Ştefan Vrăbioru în vara lui 1999 pe teren în timpul unui amical, moartea lui Cătălin Hâldan în anul 2000 în urma unui accident cerebral vascular la amicalul lui Dinamo cu echipa din Olteniţa, dar şi moartea portarului lui „U” Craiova Cristi Neamţu accidentat nefericit de către colegul său Marius Şuleap la un antrenament în februarie 2002. În ultimii ani ne-au părăsit prematur doi tineri de mare perspectivă: portarul Alexandru Iatan în 2009 şi fundaşul Andrei Mutulescu în 2011.
Cele mai dramatice morţi au fost însă cele cauzate de accidente auto sau…. feroviare. Un scurt remember al celor mai importante tragedii fotbalistice ar fi edificator în acest sens:
– în 1979 unul dintre fotbaliştii români în vogă la Sp. Studenţesc şi la echipa naţională, Aurică Rădulescu moare după ce sare dintr-un tren aflat în mişcare în Germania;
– în 1992 Bogdan Bănuţă şi A. Năstase nu rezistă accidentului în care a fost angrenat autocarul echipei lor FC Inter Sibiu în drum spre Bistriţa;
– în 1996 doi dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai lui Chindia Târgovişte din perioada de aur a acestei echipe, Bogdan Liţă de 22 de ani şi Cristian Igescu de 19 ani mor intr-un accident auto în care este angrenat Volkswagen-ul primului;
– în 1999 Mario Bugeanu jucător al Rapidului, dar împrumutat la Bistriţa, moare în autoturismul proprietate personală intoxicat cu gaze de eşapament;
– în 2003 talentatul Cezar Dinu moare intr-un accident auto cu   Volkswagen-ului Golf personal.
Din păcate, în 2011, a venit şi rândul fotbalului vâlcean să treacă printr-o dramă asemănătoare. Luni seara autoturismul Opel condus de Ciprian Strîmbeanu în care se aflau încă doi prieteni ai acestuia s-a izbit aproape frontal într-o curbă de un autobuz pe raza localităţii Frânceşti, iar cei trei au fost seceraţi pe loc de nemiloasa moarte.
Astăzi (n.a. luni) la Frânceşti este durere mare căci sute de oameni s-au strâns să-i conducă pe ultimul drum pe cei trei tineri.
Ciprian Strîmbeanu născut în 1991, fotbalist al CSM-ului vâlcean dar şi al Coziei Călimăneşti şi al Victoriei Frânceşti se anunţa acum câţiva ani ca o mare speranţă a fotbalului vâlcean. Şlefuit fotbalistic la CSM în primul rând de către Gabriel Mangalagiu, dar şi de către Cristi Bora şi Viorel Ciofîcă, puternicul stângaci din Frânceşti avea să-şi aducă aportul important la victoriile juniorilor republicani „B” şi „A” în campionatele 2007 – 2008 şi 2008 – 2009. În vara lui 2008 mergea împreună cu Viorel Ciofîcă la turneul semifinal de la Constanţa al juniorilor născuţi în 1989 şi 1990, deşi el era cu un an mai mic ca vârstă.
L-a însoţit apoi pe Gabriel Mangalagiu la Călimăneşti acolo unde acum doi ani se formase o echipă extrem de puternică. Anul acesta a încercat să-şi ajute echipa din comuna natală Frânceşti în asprele bătălii ale ligii a IV-a vâlcene, dar locul lui nu era acolo, se vedea din tribună foarte clar lucrul acesta.
Din păcate pariul cu moartea pe care fiecare dintre noi îl pierdem mai devreme sau mai târziu a fost pierdut de Ciprian luni seara. Fotbalul vâlcean este mai sărac şi mai trist fără el… Mă alătur tuturor celor care-l plâng în acest moment şi-l rugam pe bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!

• Dan SĂRARU

1 COMENTARIU

  1. Dumneze sa`l odihneasca in pace 🙁 un coleg de echipa foarte bun totodata si un prieten de nadejede 🙁