Acasă Liga V Mitică Drăgănescu: ”După alegeri vor dispărea multe echipe”

Mitică Drăgănescu: ”După alegeri vor dispărea multe echipe”

862
0

Timp de mulţi ani Dumitru Drăgănescu a reprezentat echipele de Liga a V-a în Comitetul Executiv al AJF. În prezent, activitatea în domeniul fotbalului se rezumă la echipa pe care o susţine din ”vremuri străvechi”, Forestierul Romani. De asemenea, este interesat direct şi de soarta echipei Flacăra Horezu. Mitică Drăgănescu duce, în această perioadă, dorul fotbalului.

”Ni s-a transmis că zilele acestea va avea loc o videoconferinţă între preşedinţii de AJF-uri şi FRF. Apoi, AJF ne va consulta pentru a afla şi părerea noastră în privinţa posibilităţilor care există pentru încheierea campionatelor. Dacă mă va întreba cineva, eu o să fiu pentru reluarea competiţiilor. Nu văd de ce nu am putea să jucăm. Despre numărul mare de spectatori, la noi nu poate fi vorba. Nu vin cu sutele, ca la un meci de Liga I. Dacă se va decide încheierea competiţiilor pe teren, noi vom fi pregătiţi. Sper ca atunci când se reia campionatul să putem să jucăm pe propriul teren. Avem aproape un sezon şi jumătate de când nu am mai jucat la Romani. Am mers întâi la Măldăreşti, apoi ne-am disputat meciurile de acasă pe terenul 2 din Treapt, de la Horezu. La Romani, am însămânţat terenul, am mai strâns pietrele de acolo, am pus barele porţilor. Terenul e împrejmuit pe trei laturi. A mai rămas doar partea dinspre râu. Vom face eforturi pentru ca în viitorul apropiat să avem şi vestiare. Aş vrea să face ceva pe structură de lemn”, a precizat preşedintele echipei Forestierul Romani.

Mitică Drăgănescu are previziuni sumbre despre viitorul fotbalului amator: ”Eu cred că după alegerile din acest an, multe echipe vor dispărea. Primarii nu sunt interesaţi de fotbal. Ar fi bine să mă înşel, dar la cum văd lucrurile acum, nu cred. În altă ordine de idei, în privinţa structurii competiţiei, eu aş vedea echipele împărţite în doar două serii: una de Liga a IV-a, cu 18 echipe şi alta de Liga a V-a, cu patru-cinci serii, împărţite pe criterii geografice”. (S.S.)