Acasă Volei „Mircea cel Bătrân” a pierdut şi ultimul meci din sezonul actual

„Mircea cel Bătrân” a pierdut şi ultimul meci din sezonul actual

45
0


  • duminica trecută, tinerii jucători vâlceni au fost învinşi cu 3-1, în Sala Capela, de CS ProVolei Arad

Anul acesta, cadeţii de la Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” au încheiat fără nicio victorie Campionatul Naţional de volei. Week-end-ul trecut, elevii lui Marius Mărgărit au pierdut şi ultimul joc din sezonul actual, cel de pe teren propriu, cu CS ProVolei Arad. În partida care a avut loc duminică, 24 februarie, în Sala Capela, formaţia vâlceană a cedat cu scorul de 3-1 (pe seturi: 25-23, 20-25, 16-25, 16-25).

Marius Mărgărit, antrenor CNMB:
„Am făcut cel mai bun meci al nostru din acest sezon!”

În ciuda eşecului, antrenorul Marius Mărgărit a ţinut să-şi felicite elevii, în special pentru evoluţia din primul set, în care CNMB a arătat „ca o echipă adevărată de volei”. „Cred că am făcut cel mai bun meci al nostru din acest sezon! În primul set, am avut o evoluţie de senzaţie, elevii mei au jucat precum nişte jucători de volei adevăraţi. Iar asta în faţa unor adversari care au evolluat de asemenea foarte bine. Ne-am adjudecat setul de deschidere cu 25-23, dar, din cel de-al doilea, băieţii au început să greşească tot mai des, iar arădenii s-au instalat la cârma partidei. Servicii greşite, preluări aiurea, iar consecinţa a fost aceea că am pierdut, pe rând, la 20, 16 şi 16. Din păcate, am jucat un singur set la cel mai înalt nivel. Dacă am fi făcut-o la fel şi în celelalte, cu siguranţă am fi câştigat meciul. Partida a semănat cu cea din tur, de la Arad, unde am câştigat de asemenea un set, apoi am condus până pe final în altul! Iar adversarii ne-au bătut tot cu 3-1”, a subliniat Mărgărit.
„Una peste alta, aşa cum am mai spus, acesta a fost cel mai bun joc al nostru din actualul sezon. Repet, însă, ceea ce m-a surprins şi m-a deranjat cel mai mult a fost faptul că, după ce au jucat băieţii un volei de nota 10 în primul set, din setul 2 nu le-a mai ieşit nimic. Nu ştiu motivul, mi s-a părut că nu mai aveau deloc încredere în forţele lor. Au greşit nu mai puţin de cinci servicii unul după altul, iar astea ne-au făcut să picăm din punct de vedere moral. Dacă reuşeam să ne adjudecăm şi setul secund, poate că era altceva. Dar, parcă le-a fost frică să câştige, ca şi în meciul tur, de la Arad. În orice caz, şi de această dată, s-a văzut din plin progresul pe care l-am făcut în ultima perioadă”, a adăugat Mărgărit.

Liviu Şerbănescu a fost cel mai bun jucător de pe teren

Şi după meciul de duminica trecută, antrenorul de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” l-a apreciat în mod deosebit pentru evoluţia sa pe Liviu Şerbănescu. „Liviu a fost, de departe, cel mai bun jucător de pe teren. Apoi, au mai jucat bine, în ordine, Rareş Udubaşa şi Lucino Ţenea. În primul set, şi Antonio Bucura a fost un jucător de nota 10, la blocaj, dar, ulterior, parcă a uitat cum trebuie să-i mai blocheze pe adversari. În schimb, din păcate, Alexandru Zamfir a avut o evoluţie palidă. În fine, ceea ce m-a bucurat foarte mult a fost faptul că toţi spectatorii prezenţi au fost mulţumiţo de meci în sine, deoarece a fost un spectacol autentic de volei”, a conchis Marius Mărgărit. (N.C.)