Acasă Liga Nationala Mioveni, „transfer” spectaculos! Un vâlcean, unul dintre cei mai experimentați conducători din...

Mioveni, „transfer” spectaculos! Un vâlcean, unul dintre cei mai experimentați conducători din sportul românesc, a semnat cu Dacia!

2977
0

După ce și-a asigurat serviciile Victorinei Bora, antrenoare stabilită din urmă cu câteva decenii la Vâlcea, Dacia Mioveni, echipa de handbal de primă ligă, a mai dat o lovitură. Va beneficia de sfaturile unuia dintre cei mai experimentați conducători de club din România, vâlceanul Petre Berbecaru. Nea Petrică se confundă, alături de Ioan Gavrilescu, cu istoria și palmaresul bogat al Oltchim-ului. După dispariția acestuia s-a implicat și ajutat la reconstrucția unui nou club care să ducă tradiția handbalistică mai departe la poalele Capelei. S-a retras în urmă cu câteva luni de la SCM, dar nu a putut sta departe de fenomen. Viața de pensionar nu e chiar pe placul său, așa că a acceptat oferta venită de la gruparea argeșeană. Dacia Mioveni l-a prezentat azi pe Petre Berbecaru.

„O personalitate a sportului românesc vine alături de CS Dacia Mioveni! Reputatul profesor Petre Berbecaru, o personalitate a sportului românesc, își aduce vasta experiență acumulată într-o viață petrecută pe terenurile de sport și la Mioveni, în calitate de consilier sportiv. Pentru că, chiar dacă a încercat, ne-a declarat că nu poate sta departe de fenomenul sportiv.

Numele lui Petre Berbecaru se confundă cu cel al handbalului vâlcean, pentru care a lucrat patru decenii și unde a contribuit la construcția legendarei echipe de handbal, Oltchim Rm. Vâlcea.

Petre Berbecaru a ajuns la Oltchim în 1982, unde în decursul anilor a îndeplinit toate funcțiile de conducere, de la secretar al clubului, vicepreședinte, antrenor secund, antrenor principal și președinte, timp în care Oltchim a bifat cele mai mari performanțe ale handbalului feminin românesc.

Este o onoare și un privilegiu pentru CS Dacia Mioveni 2012 ca, sub consilierea și expertiza reputatului om de sport, Petre Berbecaru, să dezvolte proiectul sportiv ce vizează pentru anii următori marea performanță!” a transmis conducerea clubului din Mioveni.

”E foarte simplu! Dacia Mioveni mi-a solicitat ajutorul, iar mie îmi place să ajut. Văd aici dorința de a crește și asta mă atrage, pentru că este o provocare ce transmite o energie pozitivă, de care aveam nevoie. Am încredere în oamenii de acolo și în antrenoarea Victorina Bora. Da, am crezut că pot fi doar privitor la fenomenul sportiv, dar m-am înșelat. Din fericire!”, a declarat Petre Berbecaru, citat de Dacia Mioveni.