Acasă Diverse Minune în familia fostului arbitru Claudiu Tomoiagă! Fiica sa, Anastasia, în vârstă...

Minune în familia fostului arbitru Claudiu Tomoiagă! Fiica sa, Anastasia, în vârstă de 8 ani, a vorbit pentru prima dată liber

6469
0

Anastasia Tomoiagă este o minune de fetiţă, frumoasă şi talentată. Este fiica fostului arbitru, actual observator în cadrul AJF Vâlcea, Claudiu Tomoiagă. Până la vârsta de un an, ”Tasia” a fost un copil normal, a avut o evoluţie firească. La un an şi trei luni, părinţii au observat, însă, că în loc să-şi îmbunătăţească vocabularul, folosea din ce în ce mai rar cuvintele pe care le învăţase până când nu a mai vorbit deloc. Au mers la doctori, specialişti, pentru a afla cauza, însă diagnosticul a venit abia când Anastasia a împlinit 3 ani: tulburări de spectru autist. Practic, ceva ce nu se vindecă niciodată, dar se poate ameliora. Din acel moment, Claudiu şi soţia sa, Angela, au dus o luptă până la sacrificiu pentru a-şi vedea copilul bine. Au încercat toate variantele, toate terapiile posibile şi imposibile. Între timp, Anastasia a dezvoltat o pasiune pentru pictură. A avut deja şi un prim venisaj, creaţiile sale fiind extrem de apreciate.

Azi, Anastasia are 8 ani. 2020 va rămâne, cu siguranţă, întipărit în memoria lui Claudiu şi a Angelei pentru că este anul în care s-a produs minunea, iar Anastasia a vorbit pentru prima dată liber, din propria iniţiativă, fără să repete cuvinte sau expresii. S-a întâmplat acest lucru după cinci şedinţe la clinica Neuro Performance Enhancement Center, acolo unde se foloseşte tehnologie de ultimă generaţie de tip Brain Mapping şi Brain Computer Interface şi inovaţii în materie de implementare şi dezvoltare a protocoalelor de terapie, practic nişte stimulatoare pentru creierul uman.

”Anastasia e primul copil cu tulburări din spectrul autist cu care am lucrat. Nu am crezut la început că rezultatele o să fie excepţionale. Am citit în literatura de specialitate ce se poate întâmpla, care sunt beneficiile acestui tip de antrenament neuronal, însă una e să citeşti într-o carte şi alta e să vezi pe viu. Prima dată am realizat un brain map şi am văzut la nivel neuronal care sunt disfuncţiile. După primele cinci şedinţe, părinţii m-au sunat într-o seara plângând, să-mi spună că Anastasia a început să vorbeasă cu ei, să lege cuvinte şi să facă sens. Mai mult decât atât, era prezentă. Am rămas şi eu marcat, nu-mi venea să cred cum au evoluat lucrurile de la o şedinţă la alta, cum s-au ameliorat simptomele şi cum acestei familii i s-a transformat viaţa ”, a spus Costin Dămăşaru, fondatorul clinicii Neuro Performance Enhancement Center.

”După 5 ani de lupte am reuşit într-un final să pot să dialoghez cu copilul meu în mod direct. În iulie am început terapia la centrul domnului Dămăşaru. Rezultatele sunt uimitoare. Anastasia ne surprinde pe zi ce trece. Se integrează foarte bine în familia noastră, stă cu noi la masă, îşi spune rugăciunea, o ia pe surioara ei de mână, începe să fie prezentă şi să fie cu noi, cu adevărat, nu doar fizic, ci şi cu sufletul, mintea ei, să relaţioneze cu noi, să ne bucure, să reuşim să fim o familie aşa cum ne-am dorit şi cum ar fi firesc”, a precizat tatăl Anastasiei, Claudiu Tomoiagă. Acesta a făcut cunoscut faptul că acest gen de terapie va fi disponibil şi la Vâlcea, odată cu deschiderea Centrului Terapeutic ”Prietenii Anastasiei”, preconizată pentru luna august a anului viitor.