Acasă Liga IV Minerul Berbești a deschis seria meciurilor amicale pe zăpadă, la Alimpești. Cătălin...

Minerul Berbești a deschis seria meciurilor amicale pe zăpadă, la Alimpești. Cătălin Bucă nu mai trebuie să caute atacant. S-a descoperit un vârf veritabil în interiorul grupului

918
0

După două tentative nereușite de a-și începe pregătirea, cu Mateești și Pietrari, planuri încurcate de vreme, Minerul Berbești a disputat duminică, 5 februarie, un prim meci amical. A jucat la Alimpești în compania unei formații nou-înființată, de Liga a V-a, Prigoria, din Gorj. Confruntarea ce a avut loc în condiții speciale, pe un teren acoperit de zăpadă, s-a terminat favorabil grupării vâlcene, care s-a impus cu scorul de 4-1. Au marcat, pentru Minerul: Bogdan Nica, de două ori, portarul Geolgău (Dragoș Mihai), din 11 metri și susținătorul numărul 1 al echipei, Mihai Deaconescu, spectaculos, cu o execuție de clasă, de la mare distanță, din lovitură liberă.

”Antrenorul nostru, Cătălin Bucă, nu mai trebuie să caute atacant. Ne-am găsit vârf veritabil. Măiță și-a arătat clasa. A impresionat pe toată lumea. A executat o lovitură liberă de la 25 de metri impecabil. De ce să mai căutăm vârf dacă-l avem pe el?”, l-au tachinat jucătorii și oficialii de la Berbești, pe ”sufletul” grupului, Mihai Deaconescu. Nu au făcut deplasarea la Alimpești antrenorul Cătălin Bucă și nici Văduva, Bîrdac, Cornea, ”Bujie” (Codin). Minerul s-a despărțit, în această iarnă, de Cazacu și Japin, împrumutați la Mateești. S-a întors la echipă ”fiul rătăcitor”, Kierăscu. Sâmbătă, Minerul va juca un meci amical cu Flacăra Horezu, apoi va fi meciul de Cupa României, de la Laloșu.

Altfel, spus, noul stadion din Berbești ar putea fi inaugurat chiar cu ocazia unui meci de Cupa României, dacă Minerul trece de Laloșu. Pe 15 februarie, CNI ar urma să facă recepția lucrărilor. În cazul în care nu va fi posibil pe 25 sau 26 februarie, formația de Liga a IV-a locală ar putea inaugura noua bază sportivă în prima etapă din returul campionatului, cu prietenii de la Oltețul Alunu, pe 4 martie.