Acasă Superliga Minerul Costeşti va juca cele două meciuri de baraj pe 1 şi...

Minerul Costeşti va juca cele două meciuri de baraj pe 1 şi 9 august

399
0

Marţi, 7 iulie, Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat calendarul şi regulamentul de organizare şi desfăşurare pentru partidele care vor contribui la configurarea componenţei Ligii 3 în sezonul 2020/2021. După cum se cunoaşte, au fost formate 14 minigrupe a câte trei echipe. În fiecare serie se vor juca trei meciuri, pe teren neutru. Confruntările vor avea loc conform tabelei Berger de patru echipe, respectiv 2 vs 3, 1 vs 2, 3 vs 1. Fiecare formaţie, anunţă FRF, va îndeplini o dată rolul de gazdă, deşi partidele se dispută pe teren neutru. Câştigătoarele fiecărei mini-grupe vor juca în sezonul viitor în cel de-al treilea eşalon. În funcţie de locurile disponibile, şi unele echipe de pe locul 2 vor avea drept de promovare. Meciurile din cadrul barajelor pentru promovarea în Liga a III-a se vor disputa pe 1 august, 5 august şi 9 august, de la ora 17:30.
”În situaţia în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare DOAR drept criteriu pentru situaţia în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii:
1. rezultatele directe
2. golaverajul în jocurile directe
3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe
4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deşi partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă)
5. golaverajul general din mini-grupă
6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă
7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte.
În conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, s-a aprobat creşterea la cinci a numărului de schimbări permise în aceste partide”, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.
Aşadar, campioana Superligii vâlcene va juca cele două meciuri de baraj pe 1 şi 9 august. Pentru promovarea în Liga a III-a se va lupta cu cele mai bune echipe de pe plan judeţean din Olt şi Teleorman. Până la ora închiderii ediţiei, FRF nu a anunţat şi localităţile care vor găzdui meciuri de baraj. Sunt multe necunoscute în condiţiile în care au mai rămas doar trei săptămâni până la ora primelor jocuri. Dacă va trebui respectat acel protocol medical probabil că vor fi echipe care vor renunţa să mai lupte pentru promovare. (S.S.)