Liga 6

Minerul Costeşti poate promova în Liga a III-a

În ciuda pierderii meciului cu Petrolul Potcoava la ”masa verde”, Minerul Costeşti ar putea avea posibilitatea de a evolua din toamnă la Liga a III-a, dacă-şi doreşte. Rămâne de văzut ce va decide Federaţia. Campioana Superligii vâlcene poate câştiga meciul cu Unirea Ţigăneşti la ”masa verde”. Campioana din Teleorman a anunţat că nu poate respecta protocolul medical şi nu participă la baraj. În cazul celor de la Costeşti, a fost vorba doar despre o greşeală şi nu de rea intenţie. Au făcut testele, au plătit pentru ele, doar că s-au dovedit a fi greşite. În această situaţie, pot câştiga cu 3-0 duelul cu Unirea Ţigăneşti. Termină pe locul 2 în grupă şi pot merge în Liga a III-a.

Mai există posibilitatea ca FRF să nu completeze locurile pentru cel de-al treilea eşalon şi atunci mai apare o variantă pentru Costeşti. Problema va fi alta. În 10 zile după terminarea barajului echipele trebuie să întocmească dosarul de licenţiere. E un proces greu, cu multe condiţii de îndeplinit. Iar la Liga a III-a se anunţă un sezon incert. Echipele nu au posibilitatea să se testeze la foc automat şi chiar dacă ar începe campionatul, este foarte posibil ca el să fie întrerupt după doar două-trei etape. Sau poate se va găsi o altă variantă.

Referitor la teste, este interesant faptul cum la niciuna dintre cele 38 de echipe participante la barajele pentru promovarea în Liga a III-a nu s-a găsit vreun caz pozitiv. Regulamentul spunea că dacă există persoane din cadrul unei echipe depistate cu Coronavirus, acestea vor pierde meciul la ”masa verde”. Nu a fost nicio situaţie de acest gen (sau nu am auzit de aşa ceva), în condiţiile în care cele mai multe dintre echipele din judeţ nu au posibilitatea de a-şi ţine jucătorii în cantonament, departe de tentaţii şi pericole. 38 de echipe înseamnă vreo 700 de persoane testate (cel puţin), dacă ţinem cont de faptul că pe lângă 11 jucători, mai sunt rezervele şi persoanele din staff.

”Dacă nu ne doream promovarea, nu mai ajungeam aici”

Sergiu Holtei, considerat principalul vinovat pentru situaţia prin care a trecut Minerul Costeşti, a explicat, pe larg, cum au decurs lucrurile.

”Ne-am gândit să facem testele şi la Spitalul Judeţean. Cineva ne-a spus că aparatul de testare nu e acreditat de Ministerul Sănătăţii. Ca să aflu apoi că de fapt testele nu sunt recunoscute extern, nu pe teritoriul României. Am găsit până la urmă o clinică. Am mers acolo cu regulamentul Federaţiei. Scrie că trebuie făcute teste RT-PCR şi opţional serologic. Cei de la clinică au fost de bună credinţă. Ne-au spus că dacă nu sunt bune testele ne dau banii înapoi. Regulamentul e interpretabil. Nu a fost vorba despre rea credinţă. Am plătit 6800 lei. Dacă nu ne doream promovarea, nu mai ajungeam aici. Vorbesc despre incompetenţă, debandadă oameni care nu se uită în curtea lor. Cu greşeală, fără greşeală, eu consider că nu e nimic pierdut şi mergem înainte. Dacă nu ne doream să mergem la baraj, mai făceam atâtea eforturi? Era mai uşor să spunem că nu am putut să obţinem CIS-ul şi încheiam totul. Şi dacă jucam şi pierdeam oamenii interpretau că am vândut meciul.

Revenind la teste, am mers la clinică joi. Am primit rezultatele, iar vineri dimineaţă am trimis totul la Federaţie. Spre seară, ne-au întrebat de echipament. Dacă era ceva în neregulă, ar fi trebuit să ne anunţe imediat, nu când nu mai puteam face nimic. Dacă primeam un răspuns în timp util, ne încadram să refacem testele. Eram dispuşi să facem din nou testele dacă se accepta şi amânarea meciului. Până la urmă, nu era o problemă să jucăm într-o altă zi, din moment ce mai erau date disponibile. Iar testele celor de la Potcoava nu expirau. Sunt valabile 7 zile. Acum, aşteptăm să vedem ce ni se comunică. Eu consider că nu e nimic pierdut”, a declarat preşedintele echipei Minerul Costeşti, Sergiu Holtei.

Articole Similare

Back to top button