Acasă Liga III Minerul Costeşti e singura echipă din Regiunea Sud-Vest sigură de participarea la...

Minerul Costeşti e singura echipă din Regiunea Sud-Vest sigură de participarea la baraj

380
0

Conform noilor decizii luate de FRF în contextul pauzei provocate de pandemia de Coronavirus, campioanele din cele 41 de judeţe, plus municipiul Bucureşti se vor lupta pentru promovare în 14 turnee de baraj. Nu vor mai fi baraje cu câte două echipe participante, ci mini-turnee, fiecare cu câte trei echipe la start. S-a anulat tragerea la sorţi efectuată iniţial pentru stabilirea barajelor, dar nu şi împărţirea judeţelor pe regiuni. Vâlcea face parte din Regiunea 5 Sud-Vest, în care se mai regăsesc Dâmboviţa, Dolj, Olt, Argeş şi Teleorman. Din cele şase campionate, doar în Vâlcea lidera nu poate fi contestată. Minerul Costeşti are un avans de 12 puncte faţă de următoarea clasată şi va reprezenta Vâlcea la baraj indiferent ce hotărâre se va lua în privinţa sezonului actual, dacă se mai joacă vreun meci sau nu. În celelalte cinci judeţe situaţia la vârf în eşaloanele de elită este complicată. Dacă s-a îngheţa competiţiile cu liderele din acest moment, Minerul Costeşti ar da piept, la baraj, cu două dintre echipele: Viitorul Budeasa (Argeş), Petrolul Potcoava (Olt), Unirea Tricolor Dăbuleni (Dolj), Roberto Ziduri (Dâmboviţa) şi Unirea Ţigăneşti (Teleorman). În cele mai multe dintre aceste campionate, lupta pentru primul loc e strânsă, astfel că se iau în considerare diverse scenarii, astfel încât reprezentanta fiecărui judeţ să fie desemnată pe criteriul sportiv. În Argeş, Voinţa Budeasa (61 de puncte) e pe primul loc în acest moment, dar Real Bradu se află la doar un punct în spate (60 de puncte). A treia clasată nu pare să mai conteze. Muscelul Câmpulung are doar 53 de puncte. În Olt, Petrolul Potcoava e în fruntea clasamentului cu 46 de puncte, având un avans de patru puncte în faţa celor de la Oltul Curtişoara.

La Dolj e cea mai încurcată situaţie. Cinci echipe au şanse să termine campionatul Ligii a IV-a pe primul loc, dacă nu se va decide îngheţarea lui. Unirea Tricolor Dăbuleni are 42 de puncte, Jiul Podari – 41 de puncte, Cârcea şi Metropolitan Işalniţa au acumulat 40 de puncte, iar Ştiinţa Bechet are 39 de puncte. Rămâne de văzut ce soluţie vor găsi doljenii pentru desemnarea campioanei.

În Dâmboviţa, de acolo de un trebuia să provină adversara celor de la Costeşti la barajul în doi, Roberto Ziduri are 51 de puncte, iar Gloria Corneşti – 50 de puncte. Locul 3 e ocupat de Recolta Gura Şutii, cu 47 de puncte.

În Teleorman, Unirea Ţigăneşti a luat o opţiune serioasă pentru titlul judeţean, însă lupta nu e încheiată. Sau nu fusese înainte de pandemie. Ţigăneşti are 49 de puncte, în timp ce următoarele două clasate, Ajax Botoroagă şi Rapid Buzescu (fosta adversară a celor de la Flacăra Horezu din barajul din urmă cu două sezoane) au câte 45 de puncte.

Până cel târziu la sfârşitul lunii iunie va trebui cumva clarificată situaţia, cum se vor încheia aceste campionate judeţene. În următoarele săptămâni, FRF trebuie să efectueze şi noua tragerea la sorţi pentru stabilirea componenţei celor 14 mini-turnee de baraj. De asemenea, se vor anunţa judeţele care vor găzdui barajele pentru promovarea în Liga a III-a. (S.S.)