Acasă Liga III Minerul Costeşti a aflat ce adversari poate avea la barajul pentru promovare

Minerul Costeşti a aflat ce adversari poate avea la barajul pentru promovare

697
0

După videoconferinţele de săptămâna trecută, FRF a publicat un comunicat prin care explică, exact, ce decizii au fost luate, sistemul de promovare din Liga a III-a în Liga a II-a şi totodată modalitatea prin care o campioană de la Liga a IV-a poate ajunge într-un eşalon superior. Astfel, Minerul Costeşti, echipa care va fi desemnată campioană a Superligii vâlcene, a aflat ce adversari ar putea avea la barajul pentru promovarea în cel de-al treilea eşalon. Nu este exclusă varianta de a juca şi cu Dâmboviţa, dar nu doar cu aceasta. Forul condus de Răzvan Burleanu a transmis că seriile geografice stabilite nu se schimbă. Astfel, în loc de trei meciuri de baraj, cu echipele din Regiunea 5 Sud-Vest, vor fi organizate doar două. Vâlcea se află în aceeaşi grupă cu Dâmboviţa, Argeş, Dolj, Olt şi Teleorman. Vă prezentăm, în continuare, întreg comunicatul FRF sau mai exact partea care interesează echipele de Liga a III şi Superligă din judeţul nostru.

”Prin hotărârea Comitetului de Urgenţă FRF din 11 mai 2020, campionatul Ligii 3 nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul 2019-2020. Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ţinând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu deţin resursele materiale, umane şi financiare pentru a îndeplini condiţiile menţionate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii şi considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgenţă FRF a validat propunerea Departamentului Competiţii FRF, avizată de Administraţia FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliaţi.
Situaţia retrogradării: Sezonul de Liga 3 ediţia 2019/20 este îngheţat, nicio echipă nu retrogradează.
Cum se promovează în L2: În Liga 2 ediţia 2020/21 promovează echipele clasate pe prima poziţie în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manşă între locul 1 şi locul 2 din fiecare serie, dacă diferenţa între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.
Cum se promovează din L4: Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câştigătoarele de mini-grupe de baraj în trei între reprezentantele judeţelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.
Data limită pentru comunicarea către FRF a reprezentantei fiecărui judeţ în parte/a Municipiului Bucureşti la barajul de promovare în Liga 3 va fi stabilită şi comunicată în timp util. FRF va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante a judeţelor/Municipiului Bucureşti, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga 3 a echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie şi în care principiul meritului sportiv să primeze. Tragerea la sorţi pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu menţiunea că se păstrează împărţirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menţionat. Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2 vor fi de asemenea anunţate ulterior. Federaţia Română de Fotbal monitorizează în continuare situaţia privind pandemia COVID-19 şi va programa partidele în funcţie de situaţia la nivel naţional.
Cum va arăta viitorul sezon de L3: Liga 3 sezonul 2020/2021 va fi astfel configurată în 5 serii de câte 18 echipe, prin completarea cu 3 formaţii retrogradate din Liga 2 (două formaţii s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiţie).
Prin excepţie de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3. În situaţia în care există mai mult de 7 locuri vacante în Liga 3, locurile vacante rămase ulterior aplicării criteriului de mai sus vor fi completate în ordine, în conformitate cu prevederile art. 19.9 din ROAF, iar dacă şi ulterior aplicării prevederilor din ROAF rămân locuri vacante, acestea vor fi ocupate prin aplicarea în continuare a dispoziţiilor din prezenta decizie, respectiv cu echipele situate pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3. Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă în urma barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiţie, nu îndeplineşte condiţiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiţiei Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă”.