Liga 6Fotbal

Minerul Costești a aflat când se va juca barajul pentru promovarea în Liga a III-a

FRF a transmis Asociațiilor Județene de Fotbal că dorește ca echipa campioană din eșalon de elită al fiecăruia dintre cele 41 de județe, plus municipiul București, să fie stabilită pe criteriul sportiv. S-a avansat ideea ca meciurile care vor fi programate să se desfășoare între 1 iulie și până aproape de finalul lunii lui cuptor. Numele campioanei trebuie transmis FRF până pe data de 27 iulie. Totodată, Răzvan Burleanu a anunțat că turnele de baraj pentru promovarea în Liga a III-a se vor desfășura între 1 și 9 august. Vor fi formate grupe de trei județe, iar câștigătoarea fiecărui turneu va obține dreptul de a evolua pe cea de-a treia scenă fotbalistică a țării. Echipa de pe locul 2 va rămâne pe lista de așteptare și ar putea fi acceptată în eșalonul 3 dacă vor rămâne locuri disponibile.

Totodată, FRF a mai anunțat că prima etapă din Cupa României – faza națională (din sezonul 2020-2021), ar urma să aibă loc pe 11 august. În acest caz, câștigătoarele fazelor județene trebuie desemnate până pe 5 august. Altfel spus, după cum se cunoaște, Minerul Costești, echipa care va reprezenta Vâlcea la barajul pentru promovarea în Liga a III-a știe deja ce adversari poate înfrunta. Lidera Superligii vâlcene va întâlni două dintre campioanele din Argeș, Teleorman, Dolj, Olt sau Dâmbovița.

Din Argeș, ar fi variantele Voința Budeasa și Real Bradu, de la Olt poate merge la baraj Petrolul Potcoava sau Oltul Curtișoara, Dolj-ul poate fi reprezentat de Unirea Tricolorul Dăbuleni, Jiul Podari, Cârcea sau Metropolitan Ișalnița, în Dâmbovița pentru primul loc se luptă Roberto Ziduri, Gloria Cornești și Gura Șutii, iar de la Teleorman pot veni Unirea Țigănești, Ajax Botoroagă sau Rapid Buzescu. FRF va stabili componența grupelor de baraj, prin tragere la sorți, în perioada următoare. Zilele viitoare va fi anunțată și modalitatea de desfășurare a barajelor pentru promovarea în eșalonul 3. (S.S.)

Articole Similare

Back to top button