Acasă Liga III ”Minerii” au rezistat 71 de minute în fața campioanei de iarnă din...

”Minerii” au rezistat 71 de minute în fața campioanei de iarnă din Seria a VII-a a Ligii a III-a

544
0

Sâmbătă, 13 martie, Minerul Costești a jucat, în Zăvoi, contra liderei din Seria a VII-a a Ligii a III-a, Viitorul Șelimbăr, formație care, în 10 etape, s-a bucurat de succes de 9 ori, iar o partidă a terminat-o la egalitate. Marius Vlădoi și colegii săi au avut o experiență nefericită în tur, când au pierdut cu 7-0, tot într-o zi de 13 (octombrie). Normal, sibienii au pornit cu prima șansă și la câștigarea confruntării din Zăvoi. De această dată, însă, ”minerii” și-au vândut scump pielea. Au încercat să fie organizați în apărare, să nu riște, să încerce să demonstreze ceea ce se știe deja, că în fotbal pot apărea oricând surprize și buturuga mică poate răsturna carul mare. Jocul defensiv al gazdelor i-a încurcat pe Alex Curtean și colegii săi, care, în prima repriză, nu au găsit drumul spre gol. Căpitanul formației din Șelimbăr, Curtean, a încercat să-l surprindă pe Marius Vlădoi în debutul partidei dintr-o lovitură liberă obținută în zonă centrală, în apropierea suprafeței de pedeapsă, dar balonul a trecut pe lângă poartă. Imediat, oficialii Minerului au cerut penalti după un contact al lui Negoiță cu un adversar. Jocul a continuat.

Roșu a avut câteva șanse bune să aducă echipa oaspete în avantaj. Poarta lui ”Țețe” a rămas, însă, intactă. În minutul 37, Trașcă, din partea dreaptă, a centrat în careu, însă mingea a fost prea înaltă pentru Mihalcea, aflat într-o poziție bună. Finalul de repriză a găsit echipa gazdă cu toți jucătorii în propria jumătate de teren. ”Minerii” s-au apărat bine și au intrat la vestiare la egalitate cu lidera. La reluare, în minutul 49, formația pregătită de Florin Maxim a avut o șansă mare de a deschide scorul. Vlădoi era bătut, însă Proteasa a reușit să îndepărteze pericolul, de pe linia porții.

Claudiu Trașcă & Co. au fost egali cu Șelimbăr până în minutul 71. Campioana de toamnă din seria a VII-a a deschis scorul în Zăvoi după o centrare trimisă din stânga, de către Cîrstean spre dreapta, la Tineiu, proaspăt intrat pe teren, care din unghi, a trimis balonul peste Vlădoi, în plasa laterală: 0-1.

”Minerii” au ieșit la joc, în încercarea de a restabili echilibrul, dar nu au reușit să-l învingă pe pe Vâtcă, experimentatul portar al oaspeților. Scorul final al partidei a fost stabilit la ultima fază, pe o contră. Roșu a trimis în centru, pentru același Tineiu, care a pus punct meciului la scorul de 0-2. În etapa viitoare, Șelimbăr primește vizita Dăeștiului, iar Costești se deplasează la Tg. Cărbunești.

Minerul Costești: M. Vlădoi – Nicolaescu, Vladu, Proteasa, R. Negoiță (23, Casoni), Mazilu, M. Vlad (79, M. Diaconescu), Trașcă, Zotică (79, Păun), C. Vlădoi, V. Mihalcea (65, Pașoi).

Viitorul Șelimbăr: Vâtcă – Drugă (60, Tineiu), Ignat, Vișa, Monea (74, Natea), Curtean (87, Câmpean), Roșu, Giura, Peter (74, Pașca), Tătar, Cîrstean.