Acasă Box Boxerul vâlcean Mihai Văduva, cu un pas mai aproape de Jocurile Olimpice

Boxerul vâlcean Mihai Văduva, cu un pas mai aproape de Jocurile Olimpice

192
0

Pentru câteva zile, Iașiul a fost capitala boxului pentru tineret. Sala Polivalenta din inima Moldovei a găzduit ultima competiție națională din 2019 – Cupa României la Box pentru Tineret, o competiție la care au participat 46 de sportivi cu vârste până în 18 ani. Unii dintre ei se vor regasi anul viitor în lotul național și vor participa la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice. La Iași, printre învingători s-a numărat și sportivul vâlcean Mihai Văduva, elevul lui Marius Băluță. Acesta a câștigat locul I la categoria sa, iar după victorie primele mesaje de mulțumire le-a adresat nașului său, Dacian Sărsan, dar și antrenorului.

Câștigătorii celor 9 categorii: Istvan Nagy (46-49kg), Mihai Văduva (52kg), Robert Lamba (56kg), Tavi Dobre (60kg), Alexandru Badea (69kg), Robert Sefer (75kg), Dragoș Bobei (81kg), Ștefan Lătescu (91kg) și Albert Gabriel Florescu (+91kg).

Dorel Simion, Relu Auraș și Vasile Cîtea au rămas impresionați de nivelul pugiliștilor prezenți la competiția de la Iași. Oficialii sunt convinși că boxul românesc se va întoarce cu medalie de la ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice.