Acasă Box Mihai Desrobitu a făcut spectacol în gala de la Timișoara! Și-a trimis...

Mihai Desrobitu a făcut spectacol în gala de la Timișoara! Și-a trimis adversarul la podea! Bulgarul, numărat de trei ori

528
0

Vineri, 30 iulie, la Timișoara a avut loc Gala Boxing Fighting Championship, în care Flavius Biea a pus la bătaie centura mondială. Și-a apărat titlul! A făcut un meci bun în fața adversarului din Mexic. În cadrul evenimentului s-a consemnat și debutul cu succes al lui Bogdan Stoica în boxul profesionist.

Probabil cel mai spectaculos meci al serii a fost, însă, cel în care a boxat vâlceanul Mihai Desrobitu, la categoria semigrea. Și-a respectat promisiunea și i-a făcut mândri pe toți vâlcenii iubitori ai sportului cu mănuși. Mihai nu s-a menajat. Și-a lovit adversarul ca pe sacul de box. Bulgarul Emil Neykov a fost trimis la podea. Arbitrul l-a numărat de trei ori. Loviturile de ciocan ale lui Desrobitu și-au atins ținta. Adversarul nu a mai putut continua. A fost făcut KO în runda a treia. Pentru puglistul vâlcean Mihai Desrobitu a fost a patra victorie la profesioniști. După o binemeritată vacanță, la mare, acesta își va relua pregătirile pentru evenimentele viitoare. Până la sfârșitul anului va mai boxa în alte două gale.

Mihai a revenit în box după doi ani de pauză. A făcut pregătire intensă timp de două luni. Noi, cei care stăm în spatele lui, știm că poate mai mult. A făcut un meci spectaculos la Timișoara, poate meciul serii din această gală, dar noi ne dorim și mai mult. Are potențial! Cu prestații bune de la meci la meci va ajunge acolo unde ne dorim cu toții. Trebuie să avem grijă de el, e un copil cu calități, dar sunt și aspecte la care trebuie să mai lucrăm, trebuie să fie mai temperat. Le mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în acest demers. S-a creat o emulație fantastică în jurul acestui băiat. E pe drumul cel bun. De el depinde viitorul. A fost felicitat și de președintele IBA. Trebuie să mai câștigăm niște meciuri, să-și facă un nume pentru a emite pretenții la o centură europeană. Îl lăsăm acum să se odihnească, iar după ce se întoarce din vacanță reluăm pregătirile. Vom merge și la Cluj, să-l vadă un campion mondial. Până la sfârșitul anului vrem să mai aibă două-trei meciuri. Primul, poate chiar în afara țării, în Germania. E la început de drum la profesioniști. Nu e ușor, dar nimic nu se poate obține cu ușurință. Dumnezeu e cu noi și ne ajută. Am demonstrat că suntem o echipă frumoasă. Am arătat bine și la această gală, oamenii ne-au felicitat pentru cum ne-am prezentat, cu toții. Am primit aprecieri și din partea sponsorilor, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a declarat Marcel Boboc, după gala de la Timișoara. Mihai Desrobitu este antrenat de Mihai Barbu și Liviu Ungureanu, însă în spatele său se află o echipă complexă, care depune toate eforturile pentru atingerea celor mai înalte obiective. Mai trebuie menționat că BFC s-a desfășurat în prezența spectatorilor. Au participat aproximativ 2000 de iubitori ai sportului cu mănuși. Meciurile au fost transmise pe PRO X.