Acasă Liga I Mihai Costea putea „îngropa” Steaua

Mihai Costea putea „îngropa” Steaua

170
0

* golul marcat de atacantul echipei Universitatea Craiova a fost anulat pe nedrept de arbitrul asistent Ioan Onicaş (Zalău)

Meciul dintre Steaua şi Universitatea Craiova, care s-a disputat sâmbăta trecută, în Ghencea, a fost urmărit cu sufletul la gură de toţi iubitorii fotbalului din România. Fie că a fost vorba de fani ai echipei bucureştene, fie că a fost vorba de suporteri olteni, ori de simpli spectatori neutri, duelul a generat o audienţă maximă pe postul de televiziune care l-a difuzat.  Partida şi-a meritat din plin interesul şi s-a încheiat cu un mare scandal.
După o primă repriză albă din toate punctele de vedere, elevii lui Aurel Ţicleanu au condus cu 1-0, iar apoi au izbutit să înscrie şi a doua oară, prin Mihai Costea, în minutul 58. Fără a se gândi că există cineva pe stadion care ar putea să-i conteste golul marcat, tânărul atacant vâlcean s-a bucurat mai mult de un minut pentru reuşita pe care i-a dedicat-o fratelui său, Florin Costea, aflat la refacere în Olanda. În culmea fericirii, vârful dn Bănie şi-a scos echipamentul pentru a face vizibil un tricou pe care scria „CIOARA” şi „numărul 10”.

Asistentul Ioan Onicaş, „călăul” trupei lui Ţicleanu

După câteva zeci de secunde, Mihai Costea avea să afle însă cu stupoare că golul marcat de el a fost anulat aiurea (pentru un presupus ofsaid la Gargorov) de asistentul Ioan Onicaş (Zalău), aflat pe post de „călău” în acest meci. Debusolaţi, craiovenii au acuzat din plin şocul şi au plecat până la urmă învinşi din Ghencea.

Fostul vâlcean Dan Roman i-a ţinut în şah pe „galacticii” lui Lopez Caro

În vara anului trecut, Dan Roman venea în Zăvoi pentru a-şi relansa cariera, iar „manevra” i-a reuşit din plin. Fotbalistul provenit de la Gloria Bistriţa l-a convins din start pe Alin Artimon că merită o şansă, iar antrenorul CSM-ului din acea perioadă nu a ezitat să i-o ofere. Roman nu a înşelat aşteptările şi a marcat de cinci ori în turul campionatului pentru echipa vâlceană. La jumătatea campionatului, din pricina crizei financiare, fotbalistul ardelean a fost nevoit să plece însă din Zăvoi, îndreptându-se tocmai spre FCM Tg. Mureş, echipă cu care a şi reuşit până la urmă să promoveze în Liga I.

FCM Tg. Mureş a câştigat primul punct pentru nou-promovate

Între timp, Dan Roman (un tânăr atacant de doar 21 de ani) a început să facă furori şi în Liga I, iar golul marcat vinerea trecută, chiar pe terenul echipei FC Vaslui, este cel mai bun exemplu în acest sens. Graţie reuşitei sale, mureşenii lui Adrian Falub au izbutit să-i ţină în şah pe „galacticii” lui Juan Ramon Lopez Caro, care au restabilit egalitatea, oarecum nesperat, chiar în ultimul minut de joc.
Golul pe care Dan Roman l-a înscris la Vaslui a adus primul punct pentru o echipă nou-promovată în actualul sezon al Ligii I.