Acasă Alte sporturi Mihai Barbu a pierdut prin KO meciul pentru centura mondială

Mihai Barbu a pierdut prin KO meciul pentru centura mondială

119
0

* adversarul său, Arnaldo Silva, l-a trimis la podea pe vâlcean  în ultimul minut din ultima repriză

Aproximativ 2000 de spectatori au participat la show-ul grandios de kickboxing care s-a derulat timp de cinci ore în Sala Traian, vineri, 18 martie. De la eveniment, nu au lipsit nici susţinătorii învederaţi ai acestui sport de contact, precum şi practicanţi de renume mondial, prin care îl amintim pe Sorin Ghiţă, cel care a luptat anul trecut în Piramida de la Tokyo, acolo unde a făcut o figură frumoasă. Astfel, Luis Lazarus, Tolea Ciumac, Rică Neagu, Nicoleta Luciu, Roxana Ciuhulescu şi mulţi alţi oameni de sport au luat parte la singura competiţie majoră de kick-boxing pe anul acesta din România. Promotorul Eduard Irimia a adus chiar şi câteva animatoare focoase din Bulgaria pentru a da o notă specială competiţiei, frumoasele de peste Dunăre stârnind aplauzele bărbaţilor din sală la fiecare apariţie pe scenă.

Doar Marius Tiţă a pierdut în granprix-ul pe echipe

În preambulul galei, România a întâlnit Italia, în calificările pentru turneul semifinal. Astfel, dintre cei cinci reprezentanţi ai selecţionatei noastre, doar Marius Tiţa a pierdut meciul, încheind întâlnirea în sânge cu omologul său, Roberto Cocco, mult mai experimentat în ceea ce priveşte participarea la competiţiile de profil. În rest, Florin Lupu, Ionuţ Atodiresei şi fraţii Andrei şi Bogdan Stoica au trecut fără emoţii de adversarii lor, aducând victoria României contra Italiei cu scorul de 4-1.

Greii au aruncat sala în aer

Poate cea mai interactivă parte a show-ului a fost cea în care au luptat sportivii la categoria grea. Astfel, în primul superfight al serii, Ionuţ Iftimoaie a fost trimis la podea de către oponentul său Dzevad Poturak, însă s-a ridicat, spre surprinderea publicului, şi a încheiat meciul în picioare, însă serios avariat. În cele din urmă, românul a pierdut la puncte împotriva bosniacului, dar a câştigat simpatia publicului vâlcean, care l-a aplaudat minute în şir. Moroşanu l-a învins categoric pe turcul Yuksel, care, deşi a primit o serie de pumni în barbă, nu a picat la podea şi a încheiat confruntarea în picioare, dar total bulversat de corecţia aplicată de moldoveanul nostru. Sebastian Ciobanu a pierdut, din nou, împotriva francezului Freddy Kemayo, decizia arbitrilor fiind dusă în extra-round, după trei reprize echilibrate.

„Bebe” a furat-o urât!

Cea mai importantă partidă a serii a fost cea în care portughezul Arnaldo Silva şi-a pus centura mondială la bătaie, în faţa vâlceanului Mihai Barbu, la categoria 71, 800 kg. Per ansamblu, compatriotul nostru a avut un meci bun, dar experienţa adversarului său şi-a spus cuvântul, Silva administrându-i lui Barbu un knock-out în ultimul minut din repriza a V-a. Lui „Bebe” i-au luat câteva zeci de secunde până să-şi revină din croşeul de stânga primit din plin. Prezentă la gală, soţia lui Mihai Barbu a izbucnit în lacrimi când şi-a văzut partenerul trimis la podea. „Aşa e în sport! Se mai întâmplă… O iau de la capăt şi sper că data viitoare voi câştiga”, a precizat „Bebe”.