Acasă Diverse Mia Rădoi, Alicia Gogîrlă şi Ana Maria Stana, bronz la Open-ul Suediei!

Mia Rădoi, Alicia Gogîrlă şi Ana Maria Stana, bronz la Open-ul Suediei!

596
1

În perioada 2-6 iulie, la Goteborg, a avut loc Open-ul Suediei, competiţie echivalentă cu un campionat european, care a fost dedicată handbalistelor din generaţia 2002 (Under 16). La acest turneu au fost prezente 20 de reprezentative de pe continent: Azerbaidjan, Georgia, Estonia, Lituania, Insulele Feroe, Finlanda, Italia, Slovacia, Suedia, Rusia, Norvegia, Islanda, Polonia, Spania, Olanda, Cehia, Elveţia, Franţa, Ungaria şi România. Acestea au fost repartizate în patru grupe. Selecţionata ţării noastre a făcut parte din grupa D, unde s-au mai regăsit formaţiile: Elveţia, Rusia, Slovacia şi Estonia. Aici, „tricolorele”, conduse de Carmen Buceschi, vâlceanca Mia Rădoi şi de Liliana Ştefan, au obţinut trei victorii şi o remiză. Au câştigat cu scorul de 18-13 confruntarea cu Rusia, cu 24-17 meciul cu Slovacia şi cu 29-11 întâlnirea cu Estonia şi au remizat, scor 18-18, cu Elveţia. România a ocupat primul loc în grupa D şi s-a calificat în grupele principale. A mai câştigat alte două jocuri (scor 29-21 cu Spania şi 19-16 cu Cehia) şi a pierdut doar unul (30-20, cu Ungaria). În grupa principală 2, s-a clasat pe locul secund şi astfel a jucat finala mică a turneului, pentru locul 3. „Tricolorele” au dat din nou peste Elveţia, pe care, de această dată, au învins-o cu scorul de 26-18. Astfel, cadetele României au cucerit medaliile de bronz la European Open. Competiţia a fost câştigată de Ungaria, care, în finala mare, s-a impus după prelungiri, cu scorul de 31-30, în faţa reprezentativei Franţei.

„Alice”, în echipa ideală a turneului

În afară de Mia Rădoi, antrenor secund la echipa naţională de cadete, judeţul nostru a mai fost reprezentat în Suedia şi de două handbaliste de la clubul Chimia. Este vorba despre Alicia Gogîrlă şi Ana Maria Stana, care au pus serios umărul la cucerirea medaliilor de bronz. Alicia Gogîrlă a fost în patru dintre cele opt meciuri cea mai bună marcatoare a României, respectiv în confruntările cu Elveţia (atât din faza grupelor, cât şi în finala mică), Spania şi Ungaria. În total, a înscris pentru reprezentativa Under 16 a ţării noastre 35 de goluri. Fiica fostei mari handbaliste a României, Simona Gogîrlă, a fost inclusă şi în echipa ideală a Open-ului Suediei. Astfel, aceasta a primit titlul pentru cel mai bun inter dreapta al turneului. Tot din echipa României a provenit şi cel mai bun pivot: Adelina Olaru. Titlul de MVP al competiţiei (cea mai valoroasă jucătoare) i-a revenit handbalistei Blanka Hajdon, componentă a grupării campioane, Ungaria. Cele mai bune marcatoare ale întrecerii au fost două jucătoare din Estonia şi Lituania, care au înscris fiecare câte 45 de goluri, cu 10 mai multe decât Alicia Gogîrlă. (S.S.)

1 COMENTARIU

  1. Competitie de susanea cu participare ff slaba . Faroe handbal ? Dar ca la noi….Mai departe la jun si tineret = ciuca batailor cu tarile nordice, Franta, Ungaria etc….