Acasă Liga V Mall-urile, pline ochi, cu mii de oameni, dar 22 de persoane nu...

Mall-urile, pline ochi, cu mii de oameni, dar 22 de persoane nu au voie să joace fotbal

320
0

Şi Viorel Merişanu, oficialul echipei Olteţul Bălceşti 2014, se află în categoria celor care susţin că autorităţile nu au ajutat cu nimic sportul, în general şi fotbalul, în particular. Merişanu crede că nu se va schimba situaţia în perioada următoare şi aşteptarea se va prelungi.

”La cum se prezintă acum situaţia, cu siguranţă nu se vor relua competiţiile de fotbal amator. Mi se pare totuşi nedrept pentru fotbal. Mă duc la serviciu, am fost la mare, la munte, aglomeraţie peste tot, mergem în mall-uri, sunt poate 2-3000 de oameni într-un spaţiu închis, un centru comercial şi nu poţi să joci fotbal. Nu ştiu cum au gândit-o, dar nu cred că e mai mare pericol să se întâlnească 22 de persoane pe un teren de aproape un hectar decât într-un centru comercial, de exemplu. Mi se pare că au cam greşit în analiza situaţiei. Fotbalul putea să se desfăşoare fără probleme. Dar nu se va schimba nimic. Nu cred că vor renunţa la acele teste. Asta înseamnă să se renunţe şi la Liga I. Şi nu vor face acest lucru, aşa că nici noi nu o să începem. Şi dacă s-ar accepta varianta cu teste rapide, nu am putea să le facem. Ar fi o cheltuială în plus şi nu o putem suporta. Apoi, nu ştiu câţi sunt dispuşi să facă teste şi să rişte să intre în izolare. Eu zic că mai avem de aşteptat. Poate la vară o să scadă numărul infectărilor. Şi anul trecut ajunsesem la câteva sute de cazuri pe zi. Cred că aşa cum au dat drumul la şcoli, să vadă dacă creşte sau nu numărul celor infectaţi, cred că ar putea să încerce, pentru trei luni, la vară, să facă un studiu să vadă dacă fotbalul accentuează problemele.

Cum am spus, nu văd un pericol mare la fotbal. Suntem de un an în pandemie. Am tot jucat şi nu am avut cazuri. E adevărat că nici nu s-au testat, dar important e că nu a avut nimeni probleme serioase. Poate mulţi dintre noi am avut virusul, dar am trecut peste fără să ştim. Avem şi avantajul că suntem sportivi, organismul cred că rezistă mai bine, avem un sistem imunitar mai puternic. Eu de-asta nici nu m-am vaccinat, mai ales că sunt tot felul de discuţii, de reacţii. Am zis că dacă organismul meu a reacţionat bine aşa, nu am nevoie de vaccin, deci deocamdată, cât nu e obligatoriu, eu nu mă voi vaccina. În privinţa sportului, ce aşteptări să mai avem? Am văzut în presa franceză că a reacţionat o doamnă că nu a făcut ministrul nimic pentru cultură în pandemie. Cred că nici la noi nu s-a făcut nimic ca să trecem mai uşor peste această perioadă pentru sport, nu a fost ajutat în vreun fel. Dacă nu ar exista câteva persoane cu inimă largă la fiecare echipă, ar dispărea definitiv fotbalul amator. Cum am mai spus, cel mai dureros e că îndepărtăm copiii de sport prin toate aceste decizii, nu mai vine nimeni din spate”, este de părere antrenorul şi jucătorul formaţiei din Bălceşti.