Acasă Diverse Metafora a pierdut cu OstroCastel, dar continuă lupta pentru locul 3 în...

Metafora a pierdut cu OstroCastel, dar continuă lupta pentru locul 3 în Cupa României

83
0

În weekendul trecut, Cupa României la minifotbal juniori şi-a continuat desfăşurarea. Campioana Ligii Juniorilor Vâlceni, Metafora, a ratat calificarea în sferturile de finală după eşecul din grupe cu Energeticii (5-1). A urmat o înfrângere dramatică, la penalty-uri, cu OstroCastle. Astfel, echipa lui Robert Sinişteanu a încheiat grupa pe locul 3. A ieşit din lupta pentru titlu, dar a obţinut calificarea în play-off-ul pentru locul 3 al Cupei. Formatul competiţiei este atipic: locul 3 din fiecare grupă merge mai departe în semifinalele unui play-off. Mai exact, locul 3 din gruapa A vs. locul 3 grupa D şi locul 3 grupa B vs. locul 3 grupa C. Câştigătoarele semifinalei vor juca într-o finală mică pentru locul 3 în Cupa României. Cu alte cuvinte, se elimină „finala mică” şi se adaugă finala pentru locul 3, pentru ca şi echipele de pe locul 3 din fiecare grupă să aibă o miză.
Elevul de la Arte Robert Sinişteanu, cel care a pus bazele acestor competiţii de minifotbal pentru copii, alături de Adrian Comănescu, a rămas cu trei reprezentante în Cupa României: Metafora şi Academia CCC (Clanul) – care joacă în play-off-ul pentru locul 3 şi Academia Steaua Adevărată (ASA), care, culmea, a obţinut calificarea în sferturile de finală.

Schimbări de lot în cele trei echipe coordinate de Robert Sinişteanu

După ratarea calificării în sferturile Cupei de către Metafora, Robert Sinişteanu a avut o noapte albă, în care a făcut multe schimbări. După meciul cu OstroCastle, antrenorul Metaforei a analizat motivele care au dus către eşec şi a făcut modificări majore în lot, adăugând şi eliminând jucători. Au rezultat surprise uriaşe, mai ales la Metafora. Obiectivul este simplu: Metafora îşi doreşte să câştige locul 3, Clanul ( ASA2/CCC) vrea finala cu echipa campioană, iar ASA să rămână cât mai mult cu putinţă angrenată în competiţie cu ”granzii” Cupei României. De departe cea mai grea misiune este la ASA. Metafora şi-a deja lotul cu care se bate pentru locul 3 în Cupa României. Robert a schimbat aproape toată echipa. Ianis Serafim, Nicolas Zăvoianu, fraţii Laszlo, Ianis Perţa, Rareş Popa, Nicolas Cîţă, Maxim Pearcu, Darius Tîlciu şi Andrei Vlăduţ fac parte momentan din lotul echipei. Este posibil să mai intervină modificări. Un lucru foarte interesant este că lotul actual al Metaforei este bazat pe jucători produşi de academia lui Robert. Culmea, însă, media de vârstă la Metafora acum a scăzut drastic: 13,7 ani.

Nicolas Cîţă, promovat de la Academia Pescăruşii direct la Metafora!

Puştiul de 9 ani Nicolas Cîţă este noua ”febleţe” a lui Robert Sinişteanu, liderul de la Metafora! Micuţul fundaş dreapta a fost promovat şi va lupta pentru locul 3. Evoluţiile sale remarcabile de la Academia Tinerii Pescăruşi i-au adus satisfacţie lui Sinişteanu, care îşi doreşte să-l ajute să evolueze foarte mult în perioada următoare. Potenţialul lui Nicolas este foarte mare, fiind un jucător cu o viteză remarcabilă şi cu o bună coordonare în teren. Rolul său va fi de rezervă la echipa campioană, însă Robert l-a promovat acolo pentru a-l forma, a-i da încredere.