Acasă Superliga ”Mergem pe un drum, dar nu ştim unde duce. Mai sunt trei...

”Mergem pe un drum, dar nu ştim unde duce. Mai sunt trei săptămâni până la baraj şi noi încă nu putem facem antrenamente în condiţii normale”

214
0

De o lună şi jumătate Minerul Costeşti e în expectativă. Se pregăteşte, dar nu ştie pentru ce, în condiţiile în care FRF a anunţat ceva, dar nu ceea ce interesează echipele implicate. Au fost stabilite datele de desfăşurare ale meciurilor de baraj pentru Liga a III-a, însă grupările implicate nu pot, în acest moment, să se antreneze în condiţii normale. Dacă va trebui respectat protocolul medical stabilit şi pentru Liga I, e clar că multe formaţii vor spune pas. Poate că despre asta e vorba. Altfel, nu se justifică deciziile. Liga a II-a a fost îngheţată pentru echipele de la locul 7 în jos, la Liga a III-a s-a pus STOP, tocmai pentru că multe formaţii nu puteau respecta condiţiile impuse pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului. Iar ”bogaţii” de la Liga IV-a trebuie să joace. ”E ceva putred în Danemarca”. Rămâne de văzut care va fi deznodământul, însă lucrurile nu par să meargă într-o direcţie bună.

”Facem câte două trei antremanete pe săptămână. Acelaşi lucru ca de aproape o lună şi jumătate. Tot aşteptăm. Am aşteptat 15 mai, 30 iunie, 1 iulie, iar acum aşteptăm şi data de 15 iulie. Mergem pe un drum, dar nu ştim unde duce, către ce ne îndreptăm. Mai sunt trei săptămâni până la baraj şi noi încă nu putem facem antrenamente în condiţii normale, ne pregătim în grupuri. Avem cinci luni de când nu am mai jucat un meci oficial. La cum merg lucrurile, e clar că nu vom putea juca nici măcar un meci amical până la baraj. FRF a stabilit datele de desfăşurare a meciurilor de baraj şi condiţiile de departajare. Ştiam când vom juca. Era clar că nu pot fi trei meciuri în trei zile. Ne interesa, însă, altceva, în ce condiţii vom putea juca. Dacă se menţine obligativitatea respectării acelui protocol medical de la Liga I, nu ştiu câte echipe de Liga a IV-a vor putea să-l respecte. Oricum cheltuielile au crescut, prin faptul că se joacă două meciuri. Nu are nimeni posibilitatea să facă testări. Nu sunt bani gârlă la Liga a IV-a, aşa cum poate crede cineva. Nici nu ştiu cât de relevante sunt acele teste, pentru că situaţia se schimbă de la o săptămână la alta. Am văzut în eşaloanele superioare, la Liga I, la Petrolul şi alte echipe, câte cazuri sunt de sportivi depistaţi cu Coronavirus. Şi vorbim despre grupări unde se practică fotbal în mod profesionist, unde sunt bani, unde jucătorii trăiesc de pe urma activităţii fotbalistice, unde pot fi ţinuţi în cantonament timp de 14 zile, cu respectarea tuturor condiţiilor.

La noi, la Liga a IV-a, jucătorii au alte locuri de muncă, merg la serviciu şi nu pot pleca să stea 14 zile în izolare pentru fotbal. Sunt curios, şi dacă se vor face aceste teste, în urma cărora probabilitatea de a fi depistate cazuri de persoane infectate e mare, pentru că nu ai control asupra activităţii extrasportive a jucătorilor, cum se va proceda? Nu sunt date disponibile ca la Liga I sau a II-a, să zici că reprogramezi meciurile. Probabil că se ajunge la situaţia ca echipa respectivă să fie exclusă. Nu ştiu, mi se pare ciudat. Chiar nu ştim la ce să ne aşteptăm”, a declarat Marius Vlădoi, antrenorul campioanei judeţene Minerul Costeşti.

”Numele adversarului contează mai puţin acum. După o pauză atât de lungă, nu poţi să spui că unii sunt mai buni şi alţii mai slabi”

În această săptămână, a fost desemnată şi echipa care va reprezenta judeţul Olt la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Este vorba despre lidera din momentul întreruperii campionatului, Petrolul Potcoava. Cel mai probabil, şi la Teleorman se va proceda la fel, iar prima clasată, respectiv Unirea Țigăneşti, va merge la baraj. Marius Vlădoi, antrenorul-jucător al campioanei Vâlcii, spune că, în condiţiile date, numele adversarelor contează mai puţin. ”Despre Petrolul Potcoava ce informaţii pot să am? Numele adversarului contează mai puţin acum. După o pauză atât de lungă, de peste cinci luni, în care nu am jucat niciun meci oficial şi nici altfel, nu poţi să spui că unii sunt mai buni şi alţii mai slabi. E care pe care. Dar să vedem dacă se vor juca aceste meciuri. Sunt curios cum se va proceda. E o situaţie tare delicată. Ne pregătim, dar nu ştim pentru ce. (…) Dacă nu aveam niciun obiectiv, era mai simplu, stăteam acasă şi aia era. Nu ştiu cum vom trece peste nenoricirea asta. Trece timpul şi dezamăgirea e tot mai mare. Au apărut cazuri şi la noi, chiar printre cunoscuţi, din lumea fotbalului. Le doresc multă sănătate celor care se confruntă cu această problemă. Sunt convins că vor trece cu bine peste ea. Sunt sportivi, organismul e puternic. Dezamăgitor e că nu ne mai putem bucura de ceea ce ne plăcea”, a mai spus Vlădoi.
Acesta a mai precizat, de asemenea, că Minerul Costeşti va continua în Superligă (viitoarea Ligă a IV-a) dacă nu promovează: ”S-au luat în calcul ambele variante, şi dacă promovăm, dar şi dacă nu reuşim acest lucru. Decizia aparţine conducerii administrative, dar, din ce ştiu, indiferent de rezultat, Minerul Costeşti va continua, fără probleme”. (S.S.)