Acasă Ancheta Medic de familie din Şuşani, confirmat pozitiv la COVID-19. Întreaga primărie, în...

Medic de familie din Şuşani, confirmat pozitiv la COVID-19. Întreaga primărie, în pericol

6474
0

În comuna vâlceană Şuşani, există doi medici de familie. Unul dintre ei, care lucrează şi la Slatina, a fost confirmat pozitiv la COVID-19 şi, de săptămâna trecută, este internat la Rm. Vâlcea, la Boli infecţioase, prezentând o formă uşoară a bolii. Înainte însă de a ajunge la spital, doctorul C. D. a intrat în contact cu mai multe persoane din comună, una dintre acestea fiind asistenta comunitară de la primărie. Soţul ei lucrează în aceeaşi instituţie, dar se pare că amândoi, ca şi conducerea primăriei, iau în glumă pandemia.

Cel puţin ciudat este că DSP nu a început la Şuşani nicio anchetă epidemiologică şi, mai grav, în primărie, nu se ia nicio măsură pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Pe holuri şi prin birouri, se umblă numai fără mască, iar săptămâna trecută s-au tras şi nişte chefuri cu câte 16-18 persoane. Cea mai clară dovadă în acest sens o reprezintă filmările de pe camerele video instalate în instituţie. Sigur, primarul le-ar putea şterge în orice moment, în aşa fel încât să nu ajungă niciodată la DSP şi procurori, dar asta ar da şi mai mult de bănuit.

Un alt locuitor din Șușani infectat cu noul coronavirus în aceste zile lucrează ca șofer la Ambulanța Slatina. Acesta a cerut să fie internat și tratat acolo.

Al treilea caz confirmat este al unei persoane din comuna vecină, Mădulari.

 

(va urma)