Acasă Liga III Meciul dintre Dăești și Tg. Cărbunești, presărat cu de toate: penalty ratat,...

Meciul dintre Dăești și Tg. Cărbunești, presărat cu de toate: penalty ratat, bară, eliminare, portar comoționat, două goluri

920
0

Vineri, 26 martie, Viitorul Dăești a jucat din nou în Zăvoiul vâlcean. A primit vizita celei de-a treia clasate, Gilortul Tg. Cărbunești. De această dată, revenirea pe Municipal nu a mai fost cu noroc. Dăeștenii au fost nevoiți să se mulțumească doar cu un punct din această confruntare. A fost 1-1. Ocazii, cu carul, de ambele părți. Prima a aparținut echipei din Fedeleșoiu. În minutul 17, Popa l-a servit impecabil pe Costea, atacantul Viitorului a șutat cu șpițul, însă nu a reușit să-l învingă pe portarul advers. În minutul 25 ne pregăteam de deschiderea scorului. După o fază frumoasă, cu pase scurte, succesive, ca la antrenament, Popa l-a pus pe Pîrvu într-o situație bună. Robert nu a mai apucat să șuteze. S-a prăbușit în careu, iar arbitrul a indicat punctul cu var. În fotbal e o regulă nescrisă cum că jucătorul care obține penalti nu-l execută. La Dăești, însă, Pîrvu e cel desemnat mai mereu să transforme loviturile de pedeapsă. De această dată, însă, nu a reușit să valorifice. A trimis balonul mult peste transversală. În loc de 1-0, s-a făcut 0-1. După o ocazie ratată de Dănăricu, din pasa lui Roncea, Gilortul a deschis scorul în Zăvoi. În minutul 35, dintr-o lovitură liberă din partea dreaptă, din apropierea liniei de margine, Dănăricu a trimis balonul în careu. Din 6 metri, Cocină a reluat mingea cu capul în plasă: 0-1. Pe final de repriză, Pîrvu a avut șansa de a-și răscumpăra greșeală de la penalty, după un corner executat de Precup, însă a ratat ținta.

Samson a adus egalarea în minutul 75. Oaspeții au jucat ultimele minute în inferioritate numerică

La pauză, doi dintre jucătorii cu experiență din tabăra gazdelor au părăsit terenul. Au ieșit Deaconescu și căpitanul Iordache, lăsându-le loc mai tinerilor colegi, Roșianu și Georgescu. Dăeștenii au încercat să pună mai multă presiune la poarta gorjenilor, și-au creat două oportunități de a înscrie în primele 10 minute de la reluare, prin Costea, însă și oaspeții au fost periculoși. În minutul 60, Roncea a avut șansa să închidă jocul, dar, din poziție bună, a trimis balonul peste poartă. Ultimele 20 de minute au fost intense. Până la urmă, Viitorul a reușit să egaleze. În minutul 75, Georgescu a obținut o lovitură liberă la 20 metri, lateral stânga. A fost lovit cu cotul în figură. Gazdele au solicitat chiar acordarea unui cartonaș roșu, însă arbitrul a dat doar galben. Cristi Munteanu a executat impecabil, spre colțul lung. Samson Nwabueze, cu spatele la poartă, a reușit să reia cu capul de lângă adversar și să trimită balonul în plasă: 1-1.

Costea și colegii săi nu s-au mulțumit cu egalul. Au căutat golul victoriei. Pe final, ambele echipe au avut oportunități bune de a trece în avantaj. În minutul 78, ne-a trecut glonțul pe la ureche. Cristi Munteanu s-a complicat, Marinoiu a fost scos din joc, Cocină a preluat, dar din fericire nu a reușit să împingă balonul în plasă. Munteanu și-a răscumpărat greșeală și a recuperat mingea. În minutul 87, Neacșu a obținut o lovitură liberă din poziție centrală, la 20 de metri de poarta adversă. Totodată, a scos și un adversar din joc. Dolcescu a primit al doilea galben. Munteanu a executat lovitura. Mingea a ajuns în bara laterală, fiind deviată de portarul Constantinescu, care a ajuns și cu capul în stâlpul porții. S-a comoționat după această fază, fiind nevoie de intervenția întregului personal medical de la stadion. Acesta și-a revenit rapid și a rămas între buturi. Mingea revenise din bară în teren, însă Costea, din 9 metri, nu a găsit spațiul porții, trimițând balonul puțin pe lângă bară. Prelungirile au găsit echipa gazdă în jumătatea adversă de teren, dar nu au adus nimic nou pe tabelă. Partida s-a încheiat la scorul de 1-1, un rezultat care o îndepărtează și mai mult pe Viitorul Dăești de locul 2, obiectiv nedeclarat, dar aflat în subconștientul fiecărui jucător și oficial de la Dăești. Formația din Fedeleșoiu a ajuns la 8 puncte distanță de locul 2, cu cinci etape înainte de final.

Viitorul Dăești: Marinoiu – Deaconescu (Roșianu 46), Mocioacă, Munteanu, Samson, Precup (Neacșu 73), Iordache (Georgescu 46), Popa, Talpoș (Preda 71), Pîrvu, Costea.

Gilortul Tg. Cărbunești: Constantinescu – Afrim, Dolcescu, Popa, Miroiu, Oprișa, Avrămescu, Filip, Dănăricu (Almăjanu 78), Cocină, Roncea (Unguru 64).