Acasă Liga V Meci de povestit nepoţilor la Galicea! Voiceşti a condus cu 2-0 la...

Meci de povestit nepoţilor la Galicea! Voiceşti a condus cu 2-0 la pauză, apoi cu 3-1. Gazdele, în inferioritate numerică, au câştigat. Ultimul gol, ”a la Hagi”, direct din corner!

961
0

Sporting Galicea e pe podium în Liga a V-a. Are trei victorii în patru meciuri. Ultima a fost obţinută în condiţii speciale. A fost un meci nemaiîntâlnit, de povestit nepoţilor! Formaţia coordonată de Lucian Rizoiu a dat piept cu Viitorul Voiceşti. Oaspeţii au reuşit să facă diferenţa în prima repriză, pe care au câştigat-o cu scorul de 2-0. Dorin Rădoi a ştiut să-i pună în valoare pe mai tinerii săi jucători. Dată fiind situaţia, speranţele gazdelor într-un rezultat bun s-au redus considerabil. Cu toate acestea, ”Băse” le-a dat încredere băieţilor săi: ”Avem puterea să revenim. Câştigăm cu 3-2”. Nu a fost chiar aşa, s-au înscris chiar mai multe goluri, unul mai frumos ca altul. În debutul părţii secunde, Cătălin Duminică a redus din diferenţă (2-1). Imediat, însă, Voiceşti a refăcut avantajul de două goluri: 3-1. Meciul părea încheiat, mai ales că Sporting a şi rămas în inferioritate numerică, un jucător fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Neavând nimic de pierdut, Rizoiu a început să facă schimbări. S-au dovedit extrem de inspirate. Toţi de pe bancă au intrat foarte bine, au recuperat mingi utile şi au creat superioritate. De menţionat ar fi că la 3-1 pentru adversari, fundaşul gazdelor, Florin Vlăsceanu, a avut o intervenţie providenţială, intrând prin alunecare la adversar şi evitând primirea celui de-al patrulea gol. Apoi, galicenii s-au dezlănţuit. Cătălin Duminică a marcat de alte trei ori, ajungând la patru reuşite în acest meci şi 12 în total, în cele patru de până acum! Fernando Marinescu, ”Neamţul” Văduva, Gruinea şi toţi ceilalţi au făcut un joc bun şi şi-au adus contribuţia la marea surpriză din finalul partidei. Cătălin Duminică a egalat din penalty (3-3), a marcat şi pentru 4-3, iar cireaşa pe tort a pus-o Marian Gruinea, intrat ulterior pe teren. Din corner a trimis mingea direct în vinclu, ”a la Hagi”, la Naţionala Under 21, uimind asistenţa, pe toţi cei prezenţi. Scor final: 5-3.

”A fost cel mai frumos gol pe care l-am văzut şi cel mai nebun meci! După ce am pierdut prima repriză cu 2-0, apoi am fost conduşi cu 3-1, era greu să mai putem obţine şi un egal, dar noi am marcat de alte patru ori şi am întors rezultatul. A fost un meci de infarct, într-adevăr de povestit nepoţilor. Mulţumesc băieţilor pentru acest joc! Eu nu am putut ajuta echipa decât o repriză, din cauza unei accidentări. Nici Robert Ancuţa nu a jucat, de asemenea din cauza unor probleme medicale. Avem un start bun de campionat, dar nu putem să spunem că avem un obiectiv pretenţios. Ne bucurăm de fotbal, de care ne era foarte dor după o pauză atât de lungă. Ne susţine şi Primăria, domnul primar, care ne-a promis că ne va oferi un rând de echipamente sportive, treninguri, dar şi că va fi refăcută suprafaţa de joc, iar apoi se va monta un sistem de irigare pentru întreţinerea gazonului. De asemenea este alături de noi şi preşedintele clubului, Claudiu Voica, chiar dacă doar sufleteşte şi nu fizic, fiind plecat în străinătate”, a spus Lucian Rizoiu, după partida de poveste, cu Voiceşti.