Acasă Liga IV Meci de infarct pentru Vasile Ilinca! Chiripuș senior și un autogol au...

Meci de infarct pentru Vasile Ilinca! Chiripuș senior și un autogol au făcut diferența la Băbeni

1027
0

Cozia Călimănești este cu mâna pe trofeul de campioană! A reușit să treacă peste un obstacol important. Duminică, lidera Ligii a IV-a a câștigat la Băbeni. A fost un meci de infarct pentru Vasile Ilinca. Antrenorul de la Călimănești a trecut de la agonie, la extaz. S-a urcat pe gard, disperat de ratările jucătorilor săi, a plecat, s-a întors, dar la final s-a bucurat pentru un succes mare. ”Suntem precum FCSB și CFR Cluj. Facem tot felul de calcule, campionatul se decide pe final. Pentru mine a fost de infarct meciul de la Băbeni, așa cum este acest campionat. Din afară, pare frumos, dar când ești implicat, nu e o situație confortabilă. Aveam nevoie de victorie la Băbeni. Mai sunt două meciuri. Întotdeauna următorul e cel mai important”, a spus Ilinca, după succesul care a adus Cozia și mai aproape de titlu. Prima repriză de la Băbeni s-a încheiat la egalitate, 0-0. Ileana a ratat pentru oaspeți trei ocazii mari, însă și gazdele au fost aproape de gol. Mingea a lovit bara, s-a oprit pe linia porții. Diferența a fost făcută în partea secundă. Milosteanu a avut oportunitatea de a puncta împotriva fostului antrenor. Nu a reușit.

În minutul 61, dintr-un corner, trupa din stațiune a trecut în avantaj. Fundașul-golgheter, Marian Chiripuș, a înclinat balanța în favoarea oaspeților. Trei minute mai târziu, tot după un corner, executat de Sîrbu, la colțul scurt, gazdele s-au bătut singure. A fost un autogol, ce a contat pentru 0-2. În minutul 83, băbenarii au rămas în inferioritatea numerică. ”Pisoi” Dudea a luat roșu după o intrare dură la Sîrbu.

Gazdele au fost susținute din tribună și de cei de la Sparta, care aveau nevoie de ajutor pentru a rămâne în cursa pentru locul 1. Au mai rămas de jucat din acest campionat doar două etape. Cozia joacă în runda viitoare acasă, cu Mădulari. Dacă lidera va câștiga, confruntarea cu Sparta, din ultima etapă, devine una fără însemnătate, amicală. Diferența între cele două, în acest moment, e de cinci puncte. Mădulari a picat pe 3, dar dacă va câștiga restanța cu Budești și derby-ul cu Călimănești, vine la un punct în spatele trupei din stațiune. Mădulari devine campioană dacă obține 9 puncte din cele trei meciuri pe care le mai are și Cozia pierde cele două partide.