Acasă Liga Nationala Meci de antrenament pentru ”municipale” în ultima etapă a turneului de la...

Meci de antrenament pentru ”municipale” în ultima etapă a turneului de la Vâlcea

149
0

Duminică după-amiază, în sala liceului Energetic, s-a desfăşurat penultimul meci al turneului organizat de FRH, săptămâna trecută, în capitala handbalului feminin românesc, la Rm. Vâlcea. SCM Rm. Vâlcea a înfruntat ultima clasată, pe Activ Prahova Ploieşti. Partida a fost una fără istoric pentru ”municipale”, care au obţinut o victorie concludentă fără să se forţeze prea tare.


Din tabăra formaţiei de la poalele Capelei s-a remarcat Corina Lupei, care a perforat de şapte ori poarta adversă. SCM a înscris chiar şi cu portarul, Diana Ciucă trecându-şi numele pe lista marcatoarelor. A fost 22-12 la pauză şi 37-24 la final. După acest meci, Florentin Pera ar putea fi nemulţumit, poate, de numărul de goluri primite. Vâlcea este cunoscută drept o formaţie redutabilă în defensivă. Apărarea a fost punctul forte în sezoanele precedente, care a ajutat echipa să obţină performanţe notabile şi trofee. Într-un astfel de joc, însă, concentrarea nu a mai fost aceeaşi precum în partidele cu adversare din prima jumătatea a clasamentului. Nici tactica nu a fost la fel, staff-ul tehnic dorindu-şi să ofere minute şi jucătoarelor mai puţin utilizate.

Aşadar, pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat în acest meci: Lupei (7), Glibko (5), Liscevic (4), Stamin (4), Elghaoui (4), Lopez (3), Aardahl (3), Bucur (2), Nikolic (2), Gonzalez (2), Ciucă (1).
În tabăra ploieşteană, cea mai prolifică jucătoare din acest meci a fost o handbalistă care a evoluat la nivel de junioare pentru Chimia Rm. Vâlcea: Roxana Beşleagă. Aceasta a înscris de şapte ori. De asemenea, o fostă chimistă, Flori Popescu, a marcat patru goluri în poarta campioanei României.