Matei crede că modernizarea zonei centrale şi a ştrandului ar putea ajunge pe lista proiectelor nefuncţionale

ion gigi matei primar interimar rm valcea– „Râmnicul nu va returna niciun euro la UE, iar investiţiile vor fi încheiate cu bani de la Guvern”, a mai anunţat edilul PSD

Miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în formulă completă de către Executivul local (Gigi Matei, Edi Vârlan şi Vasile Cocoş), primarul interimar al Râmnicului le-a recomandat adversarilor PSD să-şi schimbe mesajele de campanie şi să nu mai spună că municipalitatea va fi obligată să returneze bani pentru proiectele europene, întrucât nu se va fi cazul. „Anunţul pe care îl voi face le va da peste cap strategiile şi mesajele. Toţi atacă proiectele europene, deşi sunt vinovaţi că acestea nu s-au încheiat mai devreme.

Spre deosebire de ei, eu am avut curaj să le scot de la sertar, să mă apuc de ele şi, iată, suntem pe final, deşi am avut un mandat de doar 2 ani şi ceva. I-am auzit văitându-se că oraşul va da înapoi bani europeni şi că, din cauza asta, va fi o gaură în bugetul local. Total fals! Vreau să vă anunţ că am primit de la Guvern o informare prin care ni se face cunoscut că nu vom da înapoi banii europeni. Ba mai mult, s-a prelungit implementarea proiectelor europene până la 31 martie 2019. Concret, dacă o investiţie nu se va încheia până la 1 septembrie 2016, aceasta va fi trecută pe lista proiectelor nefuncţionale şi va fi finalizată din fonduri naţionale, repet, până pe 31 martie 2019”, a dezvăluit edilul PSD. El a sugerat că ştia din timpul guvernării PSD despre pregătirea acestei decizii, dar a aşteptat un document oficial pentru a aborda subiectul. „În plus, vă reamintesc că, prin achiziţii corecte şi transparente, am făcut economii însemnate la bugetul local şi eram pregătiţi oricum să finalizăm proiectele începute. (…) Noi avem două investiţii (cu valori de peste 5 mil. euro) care ar putea ajunge pe lista proiectelor nefuncţionale: modernizarea zonei centrale a Râmnicului şi ştrandul din Ostroveni. Constructorii ar face o mare greşeală să încetinească riscul lucrărilor şi le reamintesc că vor fi taxaţi pentru fiecare zi de întârziere (din vina lor). Penalităţile vor curge, pentru că s-a licitat un termen şi, dacă acesta nu este respectat, vor suporta consecinţele”, a mai afirmat social-democratul, menţionând că, spre deosebire de cei foştii primari, care îl critică, el lasă în urmă investiţii mari, cu greutate, „nu chestiuni minore – băncuţe şi garduri de fier”, care s-au făcut oricum, în paralel, şi în mandatul său.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button