Acasă Diverse ”Mărțișorul” cu…surprize! Ministrul Tineretului și Sportului le-a urat succes handbalistelor de la...

”Mărțișorul” cu…surprize! Ministrul Tineretului și Sportului le-a urat succes handbalistelor de la CSM București ” inclusiv în dubla cu SCM Rm. Vâlcea”

170
0

Luni, 1 martie, după antrenament, handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea au primit din partea conducerii clubului flori și mărțișoare, dar și încurajări pentru duelul din week-end, cu CSM București. Și ”tigroaicele” au avut parte de o surpriză la început de primăvară. Florile au venit chiar de la ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. Clubul CSM București a postat ulterior vizitei ministrului un comunicat pe site, care a stârnit controverse. Oficialii formației din Capitală au menționat, la final, că Novak le-a urat succes Cristinei Neagu și colegelor sale în următoarele confruntări, ”inclusiv în dubla cu SCM Rm. Vâlcea, din DELO EHF Champions League”.

Jucătoarele echipei de handbal a Clubului Sportiv Municipal București au avut parte de o surpriză plăcută la primul antrenament din această săptămână. Tigroaicele au fost vizitate de Carol-Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului! Carol-Eduard Novak a dorit să le ofere fetelor noastre flori de 1 martie, să stea preț de câteva minute de vorbă cu ele și chiar să schimbe câteva pase cu fetele lui Adi Vasile. Ministrul Tineretului și Sportului le-a urat jucătoarelor noastre mult succes în viitoarele confruntări, inclusiv în dubla cu SCM Râmnicu Vâlcea, din DELO EHF Champions League”, a transmis CSM București.

Bineînțeles, reacțiile nu au întârziat să apară, atât din partea suporterilor echipei vâlcene, cât și a susținătorilor altor formații către care ministrul nu și-a îndreptat atenția.

Domnule ministru, dumneavoastră reprezentați MTS, nu primăria capitalei! Faptul ca ați oferit flori unor fete este un gest frumos, dar poziționarea dumneavoastră de partea unei echipe românești împotriva alteia, intentionată sau căzând în capcana unui conducător slab, unui conducător care în încercarea disperată de a-și spăla imaginea a apelat la dumneavoastra este un gest inacceptabil!

Domnule ministru, clubul CSM Bucuresti s-a folosit de imaginea dumneavoastră spunând pe siteul oficial al clubului că le-ați urat succes în confruntările viitoare, inclusiv în dubla cu Vâlcea din optimile Champions League! Ulterior au modificat acea postare, dar răul fusese deja facut! Domnule ministru, așteptăm cu mare interes poziția dumneavoastră, așteptăm scuzele dumneavoastră iar pe viitor vă recomandăm să fiți mai prudent atunci când primiți astfel de «invitații» din partea unor conducători care nu caută decât să-și îndrepte imaginea”, au reacționat membrii Ligii Suporterilor Vâlceni.

Și suporterii echipei din Baia Mare (Commando Bulldogs) l-au taxat pe ministru:

Domnule ministru Eduard Novak, vrem să vă mulțumim pentru urările transmise de la distanță! Știm că erați cu gândul la fetele noastre de la Baia Mare când v-ați hotărât să urați «o primavară frumoasă, de succes, pentru cele mai frumoase handbaliste din Romania». După gestul de ieri (n.r. – 1 martie), când ați urat succes unei echipe din România în Liga Campionilor împotriva unei alte echipe, tot din Romania (cel puțin așa a scris clubul CSM București pe site-ul oficial), am zis că e doar o exprimare mai nefericită. Dar se poate să existe un sâmbure de adevăr. N-am fi așteptat să trimiteți flori prin țară că na, vorba aia, echipa de handbal feminin a Rapidului era la 2 pași și nu v-ați deplasat până acolo. Ce să mai zicem de restul cluburilor de handbal din Capitală… Pe lângă niște soluții concrete, că de câteva luni de zile handbalul în România se joacă doar prin turnee de sală, fără vestiare și fără suporteri (știm, ne tot amăgiți cu asta, dar ne-am pierdut oricum speranța de multă vreme), am fi așteptat și o oarecare obiectivitate. Cel puțin în public. Asteptam cu interes niste explicatii, niste solutii si eventual, niste scuze”.

După ce a fost aprins fitilul, comunicatul celor de la CSM București a fost modificat, în sensul în care Eduard Novak nu ar fi amintit de SCM: ”Ministrul Tineretului și Sportului le-a urat jucătoarelor noastre mult succes în viitoarele confruntări, inclusiv în cele din DELO EHF Champions League”.

FOTO: Facebook CSM Bucuresti