Fără categorieDiverse

Marşul pentru viaţă, sâmbătă, la Rm. Vâlcea

Anul acesta, în luna martie, sub genericul Luna pentru viaţă 2016, pentru prima dată în toate judeţele din România şi raioanele din Republica Moldova, Asociaţia Studenţi pentru viaţă va organiza manifestaţii sociale pro-familie. Evenimentul central al acestei luni este Marşul pentru viaţă, aflat la a şasea ediţie în ţara noastră. Anul trecut, marşul s-a desfăşurat în 60 de oraşe din România şi Republica Moldova.
Marşul pentru viaţă, intitulat de această dată Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie, se va desfăşura la Râmnicu Vâlcea în ziua de 26 martie. Marşul va porni la ora 11:00, de la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae, şi va parcurge, fără opriri, următorul traseu: str. Calea lui Traian, bd. Tudor Vladimirescu, str. General Praporgescu, str. Nicolae Bălcescu şi str. Arhiepiscopiei. Participanţii vor purta icoane cu Buna Vestire şi Maica Domnului, precum şi pancarte cu mesaje: Dumnezeu este viaţă, Viaţa, dar al lui Dumnezeu, Biserica susţine viaţa, Tinerii susţin viaţa, Adopţia, o alegere nobilă, Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie etc.

Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sprijină acest eveniment social, care apără şi promovează viaţa, familia tradiţională şi persoana umană, potrivit revelaţiei dumnezeieşti.
*
Marşul pentru viaţă este neconfesional şi apolitic. Prin acest demers bine intenţionat nu se luptă împotriva nici unei alte organizaţii sau instituţii din ţara noastră şi nu se solicită promulgarea de legi, ci se doreşte doar conştientizarea societăţii asupra valorii vieţii umane, indiferent de trăsăturile specifice ale persoanei, avându-se în vedere faptul că între anii 1990-2014, numai în spitalele de Stat, în România s-au făcut 7.833.735 de avorturi şi că zilnic se fac fac circa 220 de avorturi doar în spitalele de Stat.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button