Liga IIIFără categorie

Marian Ungureanu susţine examenele pentru licenţa UEFA B de antrenor

* numai astfel FRF îi va permite să fie antrenor secund cu acte în regulă în Liga a III-a

Deşi în ultimele şapte etape din sezonul 2011-2012 a răspuns direct de rezultatele echipei FC Oltchim Rm. Vâlcea (în timp ce pe foaia de joc, ca principal, a fost trecut însă Marian Deaconescu), Marian Ungureanu urmează abia acum cursurile şcolii de antrenori din cadrul FRF. Tânărul tehnician îşi va lua licenţa UEFA B abia în această vară, ceea ce-i va permite să fie însă doar antrenor secund cu acte în regulă în Liga a III-a. La mijlocul lunii mai, Marian Ungureanu a susţinut examenul practic pentru licenţa UEFA B la Bucureşti şi l-a luat cu brio. Nu peste mult timp, antrenorul echipei FC Oltchim va susţine şi testul teoretic.

„Rezultatele pozitive ale Oltchim-ului îmi dau încrederea că pot să continui”

„Voi putea avansa ca principal abia după o perioadă de timp şi după ce voi da un alt test în faţa Comisiei Tehnice din cadrul FRF. În ceea ce priveşte meseria de antrenor, prin prisma rezultatelor pe care FC Oltchim le-a obţinut în ultimele şase etape, consider că e un început bun pentru mine şi sper să o ţin tot aşa în continuare. Rezultatele pozitive îmi vor da şi mie încrederea că pot să continui şi îmi vor deschide calea vizavi de ceea ce vreau să fac în viitor, ca antrenor. Până acum, pot să zic că merită să continui, dar e drept că am avut şi mult noroc. Însă şi norocul face parte din viaţă şi din jocul de fotbal, mereu trebuie să ai parte şi de aşa ceva, ca să ai succes”, ne-a declarat Marian Ungureanu.

„Jucătorii au înţeles situaţia grea de la combinat şi merită felicitaţi pentru că au rămas aici”

Tânărul tehnician a mai declarat că la FC Oltchim a avut pentru prima dată ocazia să arăte şi să aplice tot ceea ce a învăţat de la alţi antrenori, pe unde a jucat fotbal, pe la Braşov, Deva şi prin Austria. „Deja a trecut însă o perioadă lungă de când nu am mai fost implicat în fenomen, iar dacă nu pui totul pe hârtie la timpul respectiv anumite lucruri bune se pot uita. Dar, lucrând, încet-încet, începi să-ţi mai reaminteşti din ele. În plus, mă interesez şi despre ceea ce a mai apărut nou, pentru a intra, uşor-uşor, în branşă. Una peste alta, acum mă bucur şi pentru faptul că vom avea un viitor aici, la FC Oltchim, după ce am reuşit să salvăm echipa de la retrogradare, obiectiv pentru care am muncit cu toţii, asiduu. Deşi situaţia combinatului e cât se poate de dificilă, jucătorii au înţeles cu ce ne confruntăm, în speţă au înţeles problemele de ordin financiar, iar pentru asta merită felicitaţi. Sunt puţini cei care, în locul lor, ar mai fi rămas la FC Oltchim în condiţiile astea !”, a concluzionat Ungureanu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button