PoliticaEditorial Politic

Marcel Boboc consideră că Simion a fost finuţ. Virgil Popescu şi ceilalţi hoţi din energie merită cătuşe la mâini, pe viaţă!

În general, un subiect este cap de afiş în presă cel mult trei zile. Nu însă şi cel privind gestul lui George Simion de a-l smotoci pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, chiar la tribuna Parlamentului. Reprezentantul AUR l-a catalogat drept „hoţ” pe liberal şi, pe bună dreptate, îl consideră principalul vinovat pentru jaful din sistemul energetic românesc.


George Simion a amintit că, din postura de ministru, Virgil Popescu gestionează sistemul care cuprinde resursele deloc puţine ale României, marile companii din domeniul energetic, şi răspunde de strategiile care trebuie să protejeze populaţia, nu să o aducă la sapă de lemn. La Vâlcea, nici măcar liberalii nu au sărit în apărarea borfaşului care conduce Ministerul Energiei, care controlează Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Oil Terminal, Conpet, SNGN Romgaz, Electrocentrale Grup, Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Constanţa, CE Hunedoara, CE Oltenia, Uzina Termoelectrică Midia, SAPE, CN a Uraniului, SN Închideri Mine Valea Jiului, RATEN Mioveni, Petrotrans, Termoelectrica, SN a Cărbunelui SA, CN a Huilei, Miniera Banat, ICSITPML, RAAN Drobeta Turnu Severin şi Hidro Tarniţa, dar un cuvânt de spus mai are, din postura de reprezentant al statului român – acţionar minoritar, şi la OMV Petrom, Rompetrol Rafinare, ENGIE, E.ON Energie România, E.ON Distribuţi România şi Societatea Energetică Electrica S.A..

Cei mai mulţi dintre vâlceni consideră că, pentru politicenii ca Virgil Popescu, ar trebui să avem un „Vlad Ţepeş”. Unul dintre cei care i-au dat dreptate lui George Simion a fost Marcel Boboc, un om implicat mai mult în sport, dar care, în anumite momente, a conchetat şi cu politica. „Violența în politică este cauzată exact de cei care o condamnă în zilele astea. Violența din politică a apărut pentru că oamenii s-au săturat să vadă cum sunt ignorați de toți cei care au condus țara aste vreme de 30 de ani. Iliescu a făcut o trecere de la comunism la capitalism atât de lentă încât oamenii nici nu mai știau pentru ce făcuseră Revoluția. Constantinescu a venit cu 15.000 de specialiști degeaba. Poporul a rămas sărac, iar „specialiștii” au privatizat tot. Băsescu și camarila lui au fost personajele principale ale tunurilor de miliarde de la ANRP, ale afacerilor cu energie și ale ultimelor privatizări. Klaus Iohannis a continuat o istorie lungă a politicienilor care ignoră oamenii. S-a făcut că nu aude când a numit în funcții penali ca Vîlceanu, când s-a aliat cu PSD-ul pe care-l hulise ani la rând, când a protejat toate matracucile care atârnă și acum la ușile Palatului. Toți parveniții au avut o singură ocupație – să ajusteze sistemul în așa fel încât să nu depindă de popor decât în mică măsură. Au făcut tot posibilul să scape de uninominal ca să nu dea socoteală alegătorilor. S-au dat peste cap pentru ca votul să fie negociat mercantil în consiliile județene și locale. Au avut grijă mare să nu cumva să răspundă pentru vreo lege sau pentru vreun act pe care-l semnează. Acum se isterizează ca niște dame de companie petrecute atunci când observă cu înfrigurare că oamenii apreciază radicalismul. Atât de mult le-a plăcut să mintă încât niciun institut de sondare a opiniei publice nu mai este în stare să le arate ura pe care oamenii o au față de ei. Așa se face că, în loc să facă o introspecție, ceartă poporul pentru că are altă opțiune politică, deși tot ei au absorbit toți sateliții din spectrul politic și au reclădit FSN-ul. Păi, măi băieți, furarăți și ultima speranță! Credeți-mă, e mai bine așa! Dacă și-ar da seama poporul că, în realitate, furarăți și generatorul de curent de la lumina din capătul tunelului, cred că ar fi mai rău. Clasa asta politică care își împinge toți neterminații în funcții are o singură șansă: să plece acasă! Să ia și păpușile gonflabile din ministere, și șoferii instalați prin scaune directoriale, și beizadelele cu liceul la fără frecvență din Consilii de Administrație. Să ia tot și să plece pentru că ei sunt singurii care, furând speranța, aduc violență!”, a transmis Marcel Boboc.

Din punctul său de vedere, faptul că George Simion l-a bătut pe umăr și l-a făcut hoț pe Virgil Popescu este o nimica toată. „Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă, în locul lui George, ar fi fost unul din cei 450.000 de români care au primit factura umflată la energie și care rămân fără curent sau gaze! Gândiți-vă cum ar fi fost dacă, în locul lui George, ar fi fost unul din patronii sau angajații firmelor care și-au oprit activitatea din cauza facturilor la energie. Imaginați-vă că sunteți unul dintre părinții copiilor care nu mai au căldură în școli. Cum ați fi procedat față de Virgil Popescu, în Parlament? Gândiți-vă că, în locul lui, ar fi fost unul din părinții voștri, care plâng cu facturile în mână, pentru că pensia îi ajunge doar la 30 % din totalul facturilor Cum ar fi reacționat aceștia în locul lui George Simion?”, a întrebat, retoric, Marcel Boboc.

 

 

 

 

 

Articole Similare

Back to top button