Acasă Diverse Mamaia Copiilor – 2021, dominată de două eleve de la Şcoala „Take...

Mamaia Copiilor – 2021, dominată de două eleve de la Şcoala „Take Ionescu”: Andreea Ştefan şi Andra Munteanu

1244
0

După 21 de ani, Vâlcea reuşeşte să câştige două premii extrem de importante la Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor”. La ediţia din această vară, Andra Munteanu, fiica proprietarului lanţului de magazine EuroMarket a câştigat locul 2 la secţiunea “Creaţie”, iar Andreea Ştefan a obţinut Premiul I la Interpretare. Amândouă sunt eleve la Şcoala “Take Ionescu”, din Rm. Vâlcea, şi studiază canto cu cunoscuta soprană Camelia Clavac, doctor în muzică.

Andra Munteanu a cântat o melodie a compozitorului Mihai Alexandru şi, cu toate că face canto şi pian de doar un an şi ceva, a avut o evoluţie uluitoare. “A excelat prin talent şi dăruire, iar momentul său a fost excepţional! Suntem foarte mândri de ea! Bravooo!”, a spus profesoara ei de canto, Camelia Clavac, după concurs. Numai cuvinte frumoase a avut pentru Andra şi Doina Olteţeanu, profesoara sa de pian.

Despre cealaltă elevă din Vâlcea, Andreea Ştefan, putem spune că a dominat concursul, concurând cu cei mai talentaţi 70 de copii din România şi câştigând Locul I la Secţiunea „Interpretare”. Este un premiu aşteptat de Vâlcea de 21 de ani şi iată că, la ediţia din 2021, judeţul nostru reuşeşte să intre pe harta premiilor întâi ale celui mai prestigios şi exigent concurs din ţară. Sigur, un merit deosebit îl au şi profesorii, îndrumătorii şi mentorii care s-au implicat: Camelia Clavac, Mariana Ionescu, Irina Stratulat, Doina Migleczi, Claudiu Bulete, Luminiţa Grigorescu, Liliana Barbu, Elena Diaconu şi, nu în ultimul rând, Alexandra Nicoleta, de la Şcoala Gimnazială „Take Ionescu”. Andreea face de 6 ani canto cu Camelia Clavac şi pian cu Irina Stratulat. Se pregăteşte să treacă în clasa a 6-a şi este cu 2 ani mai mică decât Andra Munteanu.

Fără îndoială, Camelia Clavac, profesoara lor de canto, nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind cunoscută nu numai în Vâlcea, ci în toată ţara şi chiar şi peste hotare. Este lector universitar doctor la Universitatea din Piteşti, dar şi-a folosit cunoştinţele şi pentru a ajuta elevii din Vâlcea, de la Şcoala Populară de Arte, Liceul „Victor Giuleanu” şi nu numai. În 20 de ani de carieră, a pregătit sute de copii şi tineri, a colaborat foarte bine şi cu Filarmonica „Ion Dumitrescu”, iar în străinătate a avut nenumărate turnee. Camelia Clavac a cântat pe marile scene din Olanda, Germania, Franţa, Italia ş.a.m.d., iar acum face tot ceea ce îi stă în putere pentru ca şi elevele sale să aibă o carieră cel puţin la fel de frumoasă şi impresionantă.