Acasă Administratie Mădălin Voicu, alături de Banacu, Cîlea şi Vlădoiu, la „Brâul de Aur”

Mădălin Voicu, alături de Banacu, Cîlea şi Vlădoiu, la „Brâul de Aur”

74
0

BanacuPe 8 septembrie, la Bărbăteşti, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului se asociază cu tradiţionalul festival al dansului popular, cunoscut sub denumirea de „Brâul de Aur”.
În acest an, manifestarea culturală de referinţă din comuna primarului Constantin Banacu a ajuns la cea de-a 39-a ediţie, fiind strâns legată de sfinţirea hramului Bisericii Parohiale Zăvoaie, care s-a petrecut în urmă cu patru decenii.
Şi de această dată, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste 10 ansambluri folclorice, din mai multe zone ale judeţului, evoluând pe scena amplasată la căminul cultural. Ulterior, interpreţii s-au deplasat spre Muzeul Satului, iar apoi câteva sute de persoane au servit masa la biserica din Zăvoaie, cheltuielile fiind suportate de către primăria Bărbăteşti şi de comunitate.
Aşa cum era de aşteptat, de la ediţia din 2010 a manifestării „Brâul de Aur”, nu au lipsit nici personalităţile politice, primarul Banacu invitându-i la Bărbăteşti pe preşedintele CJ, Ion Cîlea şi pe deputatul PSD Aurel Vlădoiu, ambii adresându-le mesaje localnicilor. „În fiecare an, vin cu o deosebită plăcere în comuna Bărbăteşti, pentru a lua parte la una dintre cele mai importante manifestări culturale de pe raza judeţului Vâlcea. De fiecare dată, întâlnesc aici oameni minunaţi, în frunte cu primarul Constantin Banacu, pe care îl felicit pentru că a dus mai departe tradiţia acestui eveniment”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea.
Un alt oaspete de seamă al manifestării culturale de la Bărbăteşti a fost parlamentarul Mădălin Voicu, de remarcat fiind şi faptul că ediţia a 39-a a „Brâului de Aur” s-a încheiat cu un frumos spectacol de muzică, susţinut de îndrăgitul interpret Aurel Moldoveanu.

Nicolae CIUCESCU