Liga IV

Măciuca, doar o haltă pentru „TGV-ul” de Perişani

Posada pare de neoprit. Deşi mulţi au considerat-o la începutul campionatului una dintre echipele care va pune probleme în acest campionat, niciuna dintre favoritele la podiumul Ligii a IV-a nu a părut că ar fi luat formaţia din Perişani prea în serios. Poate doar Oltul Ioneşti 2009, care a prins-o pe Posada descoperită, într-un moment de delăsare. În rest, n-au existat echipe care să se poată mândri că în acest campionat au reuşit să obţină toate cele trei puncte din confruntarea cu Posada. Iar acest lucru se datorează ambiţiei primarului Ion Sandu, care şi-a dorit o echipă puternică încă de la implicarea în fotbal, realizându-şi obiectivul într-un timp scurt. Posada s-ar fi putut afla chiar în „coasta” liderului din Ioneşti, însă a fost nevoită să ducă povara celor trei rezultate de egalitate cosemnate în faţa unor echipe bune ale campionatului. Totuşi, a reuşit să revină în prim plan, meciul care a readus-o pe podium, ba chiar pe locul 2, fiind cel de la Măciuca, localitate care s-a dovedit doar o haltă pentru „TGV”-ul din Perişani, unul dintre cele mai rapide „trenuri” din Liga a IV-a.
Derbiul de la Măciuca s-a încheiat la scorul de 3-2 pentru Posada, Damila suferind astfel prima înfrângere sub comanda lui Narcis Enăchescu. „Pendy” a luminat calea formaţiei din Perişani. Laurenţiu Cherăscu, la jumătatea primei reprize, a reuşit să deschisă scorul, însă oaspeţii s-au păstrat în avantaj doar câteva minute. Alin Chiosilă a turnat plumb în picioarele jucătorilor Posadei, comiţând în propriul careu un fault sancţionat de „Zăpadă”. Corvin Popescu a marcat pentru 1-1 din penalti. Imediat, Florin Căpătan a readus speranţa în tabăra oaspeţilor. A punctat pentru 2-1, rezultat consemnat şi la sfârşitul primelor 45 de minute. Mai determinată, deşi gazdele au pus presiune, Posada a reuşit să controleze jocul în repriza secundă, iar cu aproximativ un sfert de oră înainte de final şi-a majorat avantajul la 3-1, Negrescu punctând şi el. În minutul 80, „Bănel” Grecea a redus din handicap, dar Damila n-a mai avut forţa de a egala, astfel că a ajuns la cel de-al treilea insucces din campionat. Iar Posada Perişani, la cea de-a opta victorie, succes ce a golit de bani buzunarele sponsorului Costel Ştefan şi nu numai. Primarul Sandu a promis că în această săptămână jucătorii vor ajunge la zi şi cu salariile.

„Damila nu mi s-a părut o echipă strălucită”

Ajutaţi de rezultat, jucătorii Posadei şi-au permis să facă şi câteva comentarii pe negativ la adresa adversarului. „A fost un joc la discreţia noastră. Damila nu ne-a pus mari probleme. Nu este o echipă de speriat, strălucită. Cred că s-a făcut prea mare tam-tam în privinţa valorii acestei formaţii”, a punctat Florin Căpătan, unul dintre marcatorii Posadei, totodată şi antrenor al acestei echipe, alături de Laurenţiu Fier.

„Posada este o formaţie bună”

De partea cealaltă, antrenorul gazdelor, Narcis Enăchescu, a acceptat cu demnitate înfrângerea, având numai cuvinte de laudă la adresa adversarului. „A fost o luptă «oarbă», un joc greu, nu doar din cauza adversarului, ci şi a terenului. Poate că ar fi trebuit să amânăm meciul. Suntem o echipă care pasează mult şi în condiţiile unui teren greu, a fost dificil să ne desfăşurăm. Am întâlnit şi o echipă valoroasă, cu jucători experimentaţi, care s-a schimbat mult de când la Perişani s-a dus Laurenţiu Fier. Experienţa şi determinarea au făcut până la urmă diferenţa. Noi am ratat din poziţii simple, ei au înscris. Asta a fost istoria jocului. Oricum, felicit Posada, o formaţie bună, care va pune în viitor probleme şi altor echipe”, a menţionat şi Enăchescu după jocul pierdut de Damila chiar la Măciuca.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button