Acasă Liga V ”Lupu” a fluierat la Băbeni! A fost un meci cu 8 goluri....

”Lupu” a fluierat la Băbeni! A fost un meci cu 8 goluri. După revenirea în arbitraj, după aproape 20 de ani, se pregătește de un alt eveniment

1394
0

AJF a surprins în această săptămână. Supărat după ultima suspendare, Bogdan Bîrlogeanu, fotbalistul de la CS Mădulari, a primit o provocare din partea lui Adrian Comănescu. Lui ”Lupu” i s-a propus să ia fluierul și să dea un exemplu bun generației actuale de arbitri, despre care acesta nu are o părere bună. A acceptat-o. Misiunea dată lui Bîrlogeanu nu a fost privită cu ochi buni de toată lumea. ”Frumoasă brigadă… Interesant! Un jucător aflat în stare de suspendare pentru injurii și cuvinte jignitoare la adresa unui arbitru, oficiază un meci de Liga a V-a. Este cea mai tare promovare a actualei conduceri din arbitrajul județean! Mai trebuie să-i promoveze pe Lala, frații Herăscu și Moleșeală”, au comentat, cei mai aprigi. Bîrlogeanu nu a dat înapoi. Și-a luat fluierul, cartonașele și… la treabă. A fost delegat la un meci de Liga a V-a, respectiv la partida dintre Victoria Frâncești și CS Șușani. Observator l-a avut chiar pe președintele AJF, Adrian Comănescu. Jucătorii au încercat să-l intimideze, la câteva faze, însă nu s-a speriat. A acordat cinci cartonașe galbene și un penalty. A avut decizii bune și doar câteva contestate. Și-a păstrat calmul, a încercat să nu le dea motive jucătorilor să reacționeze. Meciul a fost unul deschis, cu ocazii și opt goluri. Gazdele au câștigat cu 5-3. Au deschis scorul în minutul 12 dintr-un penalty acordat pentru jucarea mingii cu mâna. Pentru formația lui Nicu Strâmbeanu a marcat Bogdan Purcărin. Unii au fost cu golurile, alții cu ratările, în primele 45 de minute. Toni Buniță, Potecea, în mai multe rânduri, au avut posibilitatea de a-l învinge pe Urtea. În minutul 36, s-a făcut 2-0, după un contraatac, în dreapta. Mingea a ajuns în centru, Purcărin a șutat, portarul a blocat, dar balonul a revenit la Alex Mutu. Dumbravă nu a mai avut cum să intervină. 2-0 a fost și la pauză. Pe final de repriză, Vîlceanu (Șușani), din lovitură liberă, a trimis mingea în bară. Formația coordonată de Romică Mitrache și Stelu Pietraru a continuat să se joace cu ocaziile și la reluare. În minutul 53, în aceeași fază, jucătorii de la Șușani au trimis de două ori mingea în bară. O dată Toni Buniță, din lovitură liberă, apoi și Corjuc. S-a făcut, până la urmă, 2-1. A fost o aruncare de la margine, apoi o minge revenită cu noroc la Potecea, care a redus din diferență. În minutul 62, era 2-2. Tot Potecea a marcat. Portarul gazdelor a ieșit pe sub minge, iar balonul l-a lovit în spate pe atacantul de la Șușani.

Un minut s-au bucurat oaspeții. La câteva secunde după ce s-a repus mingea de la centrul terenului, după o centrare din corner, a lui Sone (Sorin Șogor), Bogdan Purcărin s-a înălțat și a trimis mingea cu capul în plasă: 3-2. În minutul 69, Frâncești a refăcut diferența de două goluri. Dobre, dintr-un șut cu efect, de la 20 de metri, la vinclu, a dus scorul la 4-2. Oaspeții nu au renunțat. Toni Buniță a punctat pentru 4-3. Șușani a avut o șansă de 4-4, a ratat. În prelungiri, Marius Bănică, abia intrat pe teren, a scăpat în flancul drept și din diagonală a trimis un lob, peste portar, direct în plasă, punând cireașa pe tort. 5-3 a fost la final pentru Frâncești, care se pregătește acum pentru duelul cu Șirineasa, unul în care frații Purcărin (Bogdan și Alex) vor fi adversari.

Despre ”Lupu” Bîrlogeanu ca arbitru vom mai auzi, poate chiar pe finalul anului. A făcut școala (cursurile de arbitri) în Argeș. Din 2003 (de peste 19 ani) nu mai luase fluierul. Un eveniment important, dar în viața de familie, îl așteaptă la începutul anului viitor. În ianuarie va deveni pentru a doua oară tătic. Are un băiețel de patru ani și jumătate, iar acum soția sa așteaptă o fetiță.