Acasă Politica Luna ianuarie, bogată în acumulare de noi idei pentru viitoare propuneri legislative....

Luna ianuarie, bogată în acumulare de noi idei pentru viitoare propuneri legislative. Deputatul Eugen Neaţă a făcut un bilanţ înainte de revenirea în Parlamentul României

79
0

Înainte de a reveni în Parlamentul României, deputatul PSD Eugen Neaţă a avut o serie de întâlniri cu vâlcenii, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, în ideea de a înţelege mai bine nevoile generale şi a acumula informaţii utile pentru viitoare propuneri legislative. La finalul primei luni din nou an, a făcut un bilanţ a activităţii din ianuarie.
”Luna ianuarie mi-a oferit o perioadă intensă de pregătire pentru ceea ce urmează în Parlamentul României. Misiunea noastră, a parlamentarilor, este să avem iniţiative legislative, să le redactăm, să le susţinem pe traseul de dezbatere din comisiile de specialitate şi până în plen, la votul final. Am vorbit deseori despre acest proces care poate fi unul dificil, de lungă durată. Înainte de a iniţia o lege sau o modificare legislativă ea trebuie mai întâi identificată ca nevoie socială, documentată în plan naţional şi european cu ajutorul specialiştilor în domeniu, argumentată cât mai convingător, în scris, asumat.
Spun că luna ianuarie a fost una foarte bună pentru acest proces pentru că în această perioadă m-am văzut cu mulţi vâlceni, în primul rând. Ei sunt sursa mea principală de idei pentru iniţiativele legislative pe care le documentez, le redactez, le depun în Parlamentul României şi le urmăresc pe drumul din comisii şi apoi la votul final. Oamenii din Vâlcea mi-au vorbit primii despre efectele poluării remanente din jurul oraşelor Râmnicu Vâlcea şi Berbeşti. Tot ei m-au ajutat să înţeleg mai bine dificultăţile pe care le întâmpină dezvoltatorii din domeniul turismului montan. Cu vâlcenii am discutat întâia data despre dificultăţile pe care le întâmpină în utilizarea lemnului din propriile păduri. Toate acestea şi alte zeci de nevoi reale s-au transformat în iniţiative legislative pe care le-am depus în Parlamentul României şi funcţionează astăzi ca legi.
Tot în acest ianuarie m-am văzut cu primarii localităţilor vâlcene, a doua sursă importantă pentru subiecte de iniţiative legislative. Administratorii localităţilor sunt deseori împiedicaţi în realizarea proiectelor de dezvoltare pe care le au de o legislaţie stufoasă, care îi încurcă sau îi împiedică să meargă mai departe. Am vorbit aici deseori despre aceste situaţii şi am iniţiat modificări legislative care să ajute la efortul de modernizare a localităţilor vâlcene. Când a fost nevoie, am făcut chiar mai mult decât atât, cum a fost cu preluarea în patrimoniu a unor obiective de interes local sau a unor păduri care vor fi în curând parcuri naturale. M-am văzut şi în acest ianuarie cu mai mulţi primari vâlceni de la care am preluat câteva idei importante pentru activitatea mea de parlamentar.
O a treia sursă de subiecte legislative sunt instituţiile vâlcene care se ocupă de marile domenii sociale. Educaţie şi cultură, sănătate, muncă şi protecţie socială, ca să numesc câteva dintre ele. Toate acestea se confruntă deseori cu dificultăţi legislative şi unele dintre ele mi-au sugerat modificări şi înlocuiri de reguli care pot moderniza şi simplifica munca lor. Şi, fără a încheia enumerarea mea, adaug presa locală, ca important izvor de observaţii critice asupra fenomenelor care au nevoie de reglementări noi.
M-am văzut şi în acest ianuarie cu o mare parte dintre ziariştii vâlceni, de la care am adunat, cum fac de obicei, sugestii pentru activitatea legislativă care începe în curând. Fac acest bilanţ public pentru că luna ianuarie, cu care a început acest an, a fost una dintre cele mai bogate perioade în întâlniri cu oamenii care mă ajută cu ideile lor în activitatea mea de parlamentar”, a transmis parlamentarul vâlcean Eugen Neaţă.