Acasă Politica Lovin a demisionat pentru că îmbuibaţii cu funcţii şi avantaje Buşu şi...

Lovin a demisionat pentru că îmbuibaţii cu funcţii şi avantaje Buşu şi Grigorescu „stăteau numai de cafele şi bârfe”

1295
0

Văzând că doi oameni cărora le-a făcut doar bine în viaţă continuă să-l atace chiar şi după ce a demisionat din funcţia de preşedinte al ALDE Vâlcea, deputatul Dumitru Lovin s-a dus la VTV pentru lămuri câteva lucruri. „Domnul Marian Marin, evident că ei lucrează subteran. Ca să lucrezi la vedere, să ai curajul să ieşi în faţă şi să spui direct ce ai de spus, trebuie să te cheme Lovin. Ei stau în spate, cum au stat toată viaţa”, a transmis parlamentarul, extrem de dezamăgit de Adrian Buşu şi Remus Grigorescu, oamenii pe care i-a salvat după ce PSD i-a casat şi care, iată, în realitate, au alte feţe.

Lovin i-a salvat pe Buşu şi Grigorescu după ce, metaforic vorbind, PSD i-a aruncat la coş

Pentru a fi înţeles cât mai clar, Dumitru Lovin a dezvăluit că, în urmă cu peste 2 ani, a plecat de la PSD din cauză că Adrian Buşu, cel mai bun prieten al său pe-atunci, dar şi Remus Grigorescu au fost eliminaţi din conducerea organizaţiei. „Eu nu aveam nicio miză, dar mi s-a părut că s-a făcut o nedreptate, aşa că am plecat din PSD şi am început să umblu pe la diferite uşi. Într-un final, am ajuns la ALDE, am considerat că există o compatibilitate între mine şi liderii formaţiunii şi, în stilul meu caracteristic, am început să construiesc. Aveam experienţă de la PSD şi ştiam bine teritoriul, deci nu m-a speriat faptul că am găsit o atmosferă îmbârligată la ALDE sau alte lucruri. Au venit alegerile locale, iar Buşu şi Grigorescu au avut mână liberă să-şi facă listele la Consiliul Judeţean şi la municipiu. O singură intervenţie am avut: i-am cedat doctorului Neamu locul meu, al doilea pe lista pentru CJV, iar eu m-am trecut pe 15 sau 16. În orice caz, deşi am avut puţin timp la dispoziţie, am obţinut rezultate bune la locale. La municipiu, mă aşteptam la mai mult, nu doar 3 consilieri, având în vedere că vârf de lance a fost Grigorescu, un profitor al politicii vâlcene”, a povestit fostul lider ALDE.

Iulianei Moise i s-a făcut o mare nedreptate

Ajungând la perioada alegerilor parlamentare, Lovin a spus că ideea sa de a o convinge pe Iuliana Moise să vină către partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost una extraordinară, dar regretă că, după aceea, având în vedere aportul acesteia şi rezultatele foarte bune, în loc să o coopteze în conducerea organizaţiei, i-a făcut pe plac lui Buşu şi i-a permis acestuia să o treacă într-un con de umbră. „Am avut o opoziţie din partea domnului Buşu… Îmi reproşez slăbiciunea şi laşitatea că n-am avut tăria să pun piciorul în prag. Doamna Iuliana Moise nu merita să stea pe margine. Pentru că eu credeam că Buşu mi-e prieten, am închis ochii. Simţind cum stau lucrurile, cu o eleganţă deosebită, doamna Moise a făcut câţiva paşi în spate. Eu mi-am spus că găsesc mai târziu un moment să-i recompensez munca. Acel moment n-a mai venit şi este vina mea. Îi cer scuze doamnei Moise pentru asta”, a adăugat fostul preşedinte. După ce a fost ales deputat, a încercat să organizeze mai serios partidul. Aşa că a făcut o împărţire pe zone a judeţului şi a delegat sarcini. Timpul a trecut însă şi a constatat că Buşu şi Grigorescu trag mâţa de coadă, aşteptând ca el să muncească în locul lor.

Grigorescu nu trebuia să voteze majorarea taxelor şi a impozitelor

„În loc să ne apropiem de vâlceni, am început să ne îndepărtăm de ei. Am rămas fără cuvinte când am auzit că, în Consiliul Local Rm. Vâlcea, Grigorescu a votat pentru mărirea taxelor şi a impozitelor. Când le-am cerut explicaţii lui şi lui Buşu, că împreună au hotărât, mi-au spus că au procedat în felul ăsta ca să-l pună în încurcătură pe Gutău, să vadă ce face cu banii. Păi, asta ne interesa pe noi, în loc să ne preocupe soarta cetăţenilor? Au fost şi alte subiecte similare şi n-am fost de acord cu deciziile lor… şi nu s-au consultat şi cu mine. Desfiinţarea Liceului Oltchim este unul dintre ele. Bârfa este că Grigorescu şi l-ar fi angajat pe fiul său… nu ştiu, nu cunosc, s-ar putea să mănânc ciuperci. Nu l-am înţeles nici atunci când, în CL, s-a apucat să spună că a făcut un studiu, iar concluzia a fost aceea că încă vreo 5 licee din Râmnic trebuie desfiinţate. Cine l-a pus să facă studiul, cum l-a făcut, numai Dumnezeu ştie. Sper că nu l-a realizat cum a făcut sondajele pentru alegeri, de n-au bătut nicăieri cu rezultatele. Eu admit că e posibil ca numărul copiilor să scadă în oraş, dar era el în măsură să arunce aşa ceva în spaţiul public? De ce ar ridica cineva mingea la fileu pentru adversarii politici?”, a detaliat Lovin, sugerând că a început să-l vadă pe Remus Grigorescu, preşedintele ALDE Rm. Vâlcea, ca pe un om capabil să vândă „meciul”, în timp ce, în multe zone din teritoriu, membrii organizaţiei munceau pe brânci.

Şedinţele de la municipiu, mutate în zile în care Lovin nu putea să participe

Deputatului nu i s-a părut firească nici decizia lui Grigorescu de a muta şedinţele de la municipiu în zile în care ştia sigur că Lovin nu poate pleca de la Parlament. „În ciuda insistenţelor mele de a construi o filială puternică în municipiu, Grigorescu n-a făcut nimic. N-are oameni pentru cele 89 de secţii de votare din Râmnic. L-am atenţionat o dată, de două ori. Am încercat să mă duc la rarele şedinţe pe care le ţinea. Să vedeţi măgărie: le-a mutat marţea, ca să nu pot participa. Într-un for de conducere, s-a decis să se facă şedinţele de joi încolo, dar degeaba. Au încercat pe toate căile să nu văd eu cât de incompetenţi sunt. Dacă mâine sunt alegeri, noi n-avem oamenii în secţii. Şi-atunci, cum să merg mai departe cu astfel de oameni, care stau numai de bârfă şi cafele? Pe Grigorescu, PSD-ul l-a numit prefect, l-a pus şef la Inspectoratul Şcolar şi ştim cum a plecat de acolo, cu coada între picioare. Propriul partid l-a dat afară, din cauza unor abuzuri, manevre, ce s-a întâmplat acolo. A candidat la primărie de câteva ori şi a pierdut, a candidat la europarlamentare ş.a.m.d.. Câte să-ţi mai dea pe tavă partidul? Tu când pui mâna pe muncă, să faci concret ceva? În stilul ăsta, n-o să-l bată pe Gutău nici în o mie de ani! N-o să aibă nici măcar 5 consilieri la municipiu! Între mine şi el, a ridicat un zid pe care eu nu am reuşit să-l pătrund. Pentru ALDE Vâlcea, filiala de la municipiu trebuia să fie temelia, dar Grigorescu are alte planuri. De aceea, am fost nevoit să iau decizii radicale. Dacă nu le luam, în 2019, când sunt două teste extrem de importante, aş fi ajuns să răspund pentru incompetenţa altora”, a completat Dumitru Lovin.

În 6 luni, Buşu n-a trecut nici măcar prin zona de care răspunde – Bălceşti

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Buşu, fostul preşedinte al ALDE Vâlcea a apreciat că grăitor este faptul că, în 6 luni, n-a călcat o dată pe la Bălceşti, deşi răspunde de acea zonă. „S-a dus abia acum, când a aflat că vine uraganul! Buşu se laudă că este al treilea om în judeţ, dar nu e suficient. Trebuia să ia la pas tot judeţul, să are teritoriul. Ce pretenţii să am eu de la un simplu membru din teritoriu, care n-are niciun avantaj şi-i mai cer şi cotizaţie, când Buşu şi Grigorescu ard gazul de pomană, deşi au maşini şi şoferi la scară şi câştigă o groază de bani, că pe unul l-am pus şi în CA la Romgaz? Să mă duc eu în teritoriu să fac şi munca lor, iar ei să stea de cafele şi bârfă… cu nasul pe sus, îngâmfaţi? Nu se mai întâmplă aşa ceva! O organizaţie se ţine prin disciplină şi muncă, nu cu poze de ochii lumii. Ei n-au înţeles, ba chiar s-au dus la Bucureşti să mă reclame. În loc să joace cu cărţile pe masă, au lucrat pe sub masă. M-au reclamat că nu-i promovez, că am făcut pagină de Facebook şi nu-i mediatizez şi pe ei. Păi cu ce, fraţilor, dacă nu mişcaţi un pai? Uitaţi-vă la pagina lui Buşu! Ce e acolo aia e toată activitatea lui… zero… din iunie 2017 până acum, recent. Degeaba îşi dă el cu părerea despre politica din Iran, Maroc etc., dacă la Diculeşti nu e în stare să facă o organizaţie, sau la Făureşti, ori în multe alte localităţi din judeţ”, a concluzionat parlamentarul, după ce, recent, a vrut să le retragă sprijinul politic şi să-şi asume el tot ceea ce urmează. Din fericire pentru cei doi indivizi, nu s-a mai ajuns la vot, pentru că Remus Grigorescu a început să-l jignească ca la uşa cortului pe omul care l-a salvat şi i-a resuscitat cariera politică. Dumitru Lovin s-a enervat şi a plecat, deşi jumătate dintre membrii acelui for s-au exprimat în favoarea ordinii de zi, adică pentru excluderea „trântorilor” care duc organizaţia spre un imens eşec. Parlamentarul a lăsat în urmă o zestre importantă: 70 de organizaţii şi aproape 400 de milioane de lei vechi în contul ALDE Vâlcea… „ca să aibă Grigorescu ce să…”. (va urma)