Administratie

Locuitorii din Bălceşti vor beneficia în sfârşit de apă la robinet şi canalizare

După ce, în ultimele săptămâni, s-au pregătit şi cei 5,5 km. rămaşi neasfaltaţi din drumul judeţean Bălceşti – Goruneşti, zilele trecute, s-a continuat amenajarea acestei importante căi de acces, în conformitate cu prevederile din proiect.

Primarul Curelaru: lucrările de modernizare a drumurilor vor continua

Potrivit unui anunţ făcut de Ion Curelaru, primarul oraşului Bălceşti, la finele acestei luni, a fost programată şi reluarea lucrărilor de modernizare a drumului spre Poeni, pe distanţa rămasă (1,5 km.). „Acest drum are o lungime de 3,5 kilometri, din care 2 au fost deja reabilitaţi”, a explicat edilul social-democrat. Acesta mai informează că, în ultima vreme, s-au demarat probele la reţelele de apă şi canalizare, precum şi la staţia de epurare. „La sfârşitul lunii mai, cel târziu primele zile din iunie, sperăm ca ambele reţele, realizate cu fonduri PHARE, să funcţioneze în parametri normali. De aceste servicii, vor beneficia aproximativ 700 de familii. Mai avem o investiţie similară, pe Ordonanţa 7. Şi aici s-au făcut probe, în Irimeşti şi Beneşti, urmând ca, în curând, să predăm serviciul unui operator. Vorbim de alte 500 de familii… ”, a menţionat primarul Ion Curelaru.

Parcul central va fi renovat

Totodată, reprezentantul PSD ne-a mai precizat că, în prezent, se lucrează la documentaţia privind extinderea reţelei de apă şi canal în Goruneşti şi Otetelişu. În cifre, asta înseamnă că alte 1.000 de familii vor beneficia de utilităţi. „Ca noutate, aş mai adăuga că, zilele acestea, la Ministerul Mediului, vom încheia contractul de finanţare pentru proiectul referitor la amenajarea parcului din centrul oraşului. De asemenea, de câteva săptămâni bune, la Bălceşti, funcţionează în sfârşit sistemul de colectare a deşeurilor, un lucru pe care ni-l doream de foarte multă vreme”, a adăugat Ion Curelaru.

Comunitate persecutată de Guvernul PD-L

Referindu-se la problemele pe care le întâmpină, edilul social-democrat s-a arătat nemulţumit de faptul că, pentru grădiniţa din centrul oraşului său, Guvernul nu s-a grăbit să-i aloce fonduri, aşa cum se angajase. Nici pentru şcoala de la Otetelişu, unde s-au început investiţii ce nu suportau întârziere, nu s-au mai repartizat fondurile mult promise. „Mă doare când văd la televizor că Guvernul dă bani pe tot felul de prostioare, zeci de mii de euro pentru un patinoare care s-ar putea să nu deservească decât 2-3 copii, sau pentru cine ştie ce alte lucruri inutile… în timp ce, la Bălceşti, sute de copii, de tineri, aşteaptă să beneficieze nu de lux, ci de condiţii cât de cât normale”, a apreciat Ion Curelaru. Primarul nu cedează, însă, şi spune că va continua să preseze pentru fonduri atât autorităţile judeţene, cât şi pe cele centrale. Una dintre investiţiile pentru care social-democratul îşi doreşte să obţină neapărat bani vizează reabilitarea Casei de cultură şi ar putea fi finanţată cu ajutorul CNI (Compania Naţională de Investiţii). O altă problemă semnalată de Ion Curelaru, care de profesie este inginer, se referă la soarta fermierilor din sudul judeţului. De altfel, el a făcut un nou apel către actualii guvernanţi, solicitându-le să nu taie subvenţiile din agricultură, apreciind că, în zone precum Bălceşti, o astfel de măsură ar fi imposibil de suportat.

Articole Similare

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button