Politica

Legea „Mazilu” îl va forţa pe Cîlea să plece din PSD?

maziluCamera Deputaţilor a adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă potrivit căreia primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să fie obligaţi să demisioneze din partidele pe listele cărora au candidat, imediat ce şi-au preluat mandatul.

Iniţiativa legislativă de modificare a statutului aleşilor locali îi aparţine deputatului Constantin Mazilu, preşedintele UNPR Vâlcea, care consideră că ideea sa este foarte absolut corectă: omul ales de o comunitate trebuie să reprezinte interesele localităţii, nu ale unui partid. „În acest fel, primarii vor avea o viaţă mai uşoară. Nu li se va mai spune de la partid ce să facă, de multe ori greşit. Vor fi, dacă vreţi, mai protejaţi. Fără presiuni de sus, vor lua decizii mai bune pentru comunităţile pe care le reprezintă”, a apreciat liderul UNPR. Propunerea sa a fost adoptată tacit marţi, având în vedere că termenul de dezbatere şi vot final, 21 decembrie 2011, a fost depăşit. Senatul este însă Cameră decizională în cazul acestui proiect legislativ.
Dacă iniţiativa lui Mazilu va trece şi de camera superioară a Parlamentului, la Vâlcea, această lege va lovi cel mai dur în PSD. Ion Cîlea şi în jur de 40 de primari social-democraţi, câţi se estimează că vor ieşi învingători în iunie, ar urma să demisioneze din partid. Este puţin probabil, însă, ca proiectul liderului UNPR să treacă şi de ultimul obstacol.

Articole Similare

One Comment

  1. Propunerea tràdàtorului, si aprobatà de lichelele din PDL.udmr.SI unpr.Egalà cu zero, fiind valabilà pinà dupà alegerile din noiembrie. Speràm ca imediat sà fie abrogatà si sà làsàm presedinti de C.judetene si comunale sà reprezinte alesi.

Lasă un răspuns

Back to top button